fbpx

Her er de 21 favoritter til at vinde Renoverprisen 2022

04. apr 2022

Er det Fabers Fabrikker, Københavns Museum eller måske Retten i Aarhus, der skal vinde Renoverprisen 2022? De tre projekter er blandt det udvalgte felt på 21 projekter, der udgør favoritterne til årets pris. Det er fra denne gruppe, de endelige ni projekter skal nomineres til jubilæumsårets tre priser.

144 renoveringsprojekter blev indstillet til Renoverprisen 2022. De har nu været under lup hos Renoverprisens nomineringsudvalg, der har foretaget den første vurdering af projekterne. Hermed er feltet kogt ned til 21 renoveringsprojekter, og det er fra dette felt, at ni projekter nomineres til priserne – og i sidste ende er det herfra, at de tre vindere skal findes.

De 21 favoritprojekter, der nu er ét skridt tættere på den endelige nominering, er:

Bolig:

Erhverv:

Institution

2022 er et særligt år, da Renoverprisen fejrer sit 10-års jubilæum. Derfor uddeles tre priser til årets konkurrence, der hver især kårer det bedste projekt inden for kategorierne bolig, erhverv og institution. Projekterne bedømmes som sædvanlig ud fra Renoverprisens fem gældende kriterier, men i anledning af jubilæet, sættes der særligt fokus på bæredygtighed som et afgørende kriterium.

”Første udvælgelse af projekterne er altid en svær opgave pga. de mange spændende kandidater, der indstilles hvert år. I år er særlig spændende både i kraft af de mange alsidige projekter, men også fordi vi skal uddele tre jubilæumspriser. I år har vi udvalgt hele 21 projekter til at gå videre til næste runde – syv til hver pris. De er unikke og ligeledes rigtig gode eksempler på vellykkede renoveringer, der bl.a. gør brug af bæredygtige løsninger. Vi vil gerne være med til at fremme mere af, så fremtidens bygninger kommer til at stå på et fundament af bæredygtighed,” siger Karen Mosbech, formand for nomineringsudvalget.

Nu venter en grundig undersøgelse af, hvordan de 21 projekter lever op til Renoverprisens kriterier. Undersøgelsen foretages af BUILD, Institut for byggeri, by og miljø. Resultaterne skal blandt andet støtte Renoverprisens nomineringsudvalg, når de nominerer ni projekter.

Inden de ni nominerede projekter offentliggøres i slutningen af juni, undersøges de entrepriseretlige forhold ved projekterne af advokatfirmaet Molt Wengel, og nomineringsudvalget besigtiger de ni udvalgte projekter.

Læs mere om jubilæet på https://renover.dk/jubilaeum-2022/