fbpx

10 år med Renoverprisen
I 2022 var det 10. gang, at Renoverprisen satte fokus på renovering som disciplin og kårede Danmarks bedste renovering. Gennem 10 år har vi set veludførte og inspirerende renoveringer af de bygninger, som vi bor, arbejder og oplever i, og det vil vi gerne anerkende og fejre. Derfor var der i 2022 ikke bare være én pris, men hele tre priser, der hver især kårerede det bedste projekt inden for kategorierne bolig, erhverv og institutioner.

Alle de indstillede projekter blev bedømt ud fra Renoverprisens fem gældende kriterier, men i anledning af jubilæet, blev der sat særligt fokus på bæredygtighed som et afgørende kriterie. Fordi fremtidens bygninger skal stå på et fundament af bæredygtighed – og derfor skal Renoverprisen også.

Præmie
De tre vindere modtog hver en statuette for deres kategori og 50.000 kr. Pengepræmien deles af alle de involverede parter bag det vindende projekt og er tiltænkt en fest eller anden form for fælles fejring – evt. med deltagelse af beboere/naboer. Overskydende penge kan ved godkendelse bruges til andet, der er relateret til projektet, fx indretning af legeplads/fællesareal, når det er relevant, dog ikke indkøb af møbler og andet løst inventar. Anvendelsen af pengepræmien skal godkendes af Grundejernes Investeringsfond og Realdania, og relevant dokumentation skal vedlægges. Grundejernes Investeringsfond og Realdania kan til enhver tid bede om dokumentation for, hvordan midlerne er anvendt.