fbpx

Vinderen af Renoverprisen 2023 skal findes blandt 18 favoritprojekter

02. maj 2023Fra transformationen af Tranekollegiet i Aarhus til en omfattende renovering af Amager Centret. Favoritterne til Renoverprisen 2023 er fundet, og 18 projekter er dermed ét skridt nærmere titlen som Danmarks bedste renovering.

 

182 renoveringsprojekter blev indstillet til Renoverprisen 2023. Nu har projekterne været under lup hos Renoverprisens nomineringsudvalg, der har kogt feltet ned til årets Favoritliste med 18 renoveringsprojekter. Heraf vil en håndfuld projekter blive nomineret til prisen, inden vinderen kåres ved en prisfest i september.  

De 18 favoritprojekter, der nu er ét skridt tættere på en nominering, er:

Institutioner:

Boliger: 

Erhverv: 

”Det har ikke været en nem opgave at udpege favoritterne blandt så mange spændende bidrag. Vi er lykkedes med at udpege 18 vellykkede projekter, der på hver sin måde fremhæver renoveringsdisciplinens styrker og bredde. Vi håber, at projekterne kan være med til, at flere får øjnene op for de muligheder og fordele, der ligger i at renovere,” siger Karen Mosbech, formand for nomineringsudvalget. 

Projekterne på Favoritlisten gennemgår nu en grundig undersøgelse af, hvorvidt de lever op til Renoverprisens nomineringskriterier. Undersøgelsen foretages af BUILD, Institut for byggeri, by og miljø. Resultaterne skal blandt andet understøtte nomineringsudvalgets arbejde med endeligt at nominere en håndfuld projekter til Renoverprisen 2023. 

Foruden hovedprisen uddeler Renoverprisen i år en særlig pris, der hylder det lille projekt med stor effekt. Specialprisen 2023 går til et projekt, der har formået at skabe stor værdi for små midler, og som er præget af originalitet og kreativitet. 

Inden de nominerede projekter offentliggøres i slutningen af juni, undersøges også de entrepriseretlige forhold ved projekterne af advokatfirmaet Molt Wengel, for at sikre at projekternes samarbejdsforhold i renoveringsprocessen lever op til gældende regler og kontraktforhold. 

Find årets indstillinger her

Kontakt
For mere information, kontakt Renoverprisens sekretariat på presse@renover.dk / + 45 28 10 80 98

Bilag