fbpx

Her er de nominerede til RENOVER prisen

18. jun 2019

Seks bygninger fra forskellige perioder er nomineret til RENOVER prisen 2019. De skal nu dyste om titlen som Danmarks bedste renovering og en check på 100.000 kr.

157 renoveringer fra hele Danmark var i år indstillet til RENOVER prisen. Et nomineringsudvalg har nu haft dem alle under lup og skåret feltet ned til seks unikke renoveringer.

De nominerede til RENOVER prisen 2019 er:

  1. Postgården på Købmagergade, København
  2. St. Kongensgade 53, København
  3. Sønderparken, Fredericia
  4. Hotel Herman K, København
  5. Villa i Sydbyen, Silkeborg
  6. GAME Streetmekka Viborg, Viborg

Renoveringerne spænder vidt i størrelse og karakter, men et gennemgående træk er, at de radikalt har ændret deres oprindelige form – til glæde for både brugere og omgivende by.

Postgården på Købmagergade har fået nyt liv som attraktive erhvervslokaler. På St. Kongensgade i København er et tidligere trykkeri fra 30’erne omdannet til charmerende boliger med industriel karakter, mens en transformerstation fra 70’erne er blevet til luksushotellet Herman K i rå beton.

I Silkeborg er en tidligere ombygget funkisvilla blevet til et moderne og energivenligt hjem, mens et udsat boligområde i Fredericia er forvandlet til en socialt bæredygtig bydel og røget af den såkaldte ghettoliste. Sidst, men ikke mindst er en gammel vindmøllefabrik i Viborg blevet et mekka for streetkultur for byens unge.

Formanden for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen, glæder sig over forskelligheden og kvaliteten i de nominerede projekter:

”Den store spændvidde er fastholdt i de nominerede projekter, hvor vi har et skarpt skåret enfamiliehus, fornemt renoverede leje- og ejerboliger, en kulturinstitution og oplevelsesrigt erhvervsbyggeri,” siger han og fortsætter:

”Det er RENOVER prisens formål at vise eksempler på forbilledlig renovering til inspiration for andre. Det indfries på overbevisende måde i år. De nominerede projekter udmærker sig med en skyhøj kvalitet og har et potentiale til fremtidige renoveringer med noget på hjerte.”

Over sommeren skal et valgkollegie bestående af 70 udpegede medlemmer fra branchen beslutte, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2019. Vinderen kåres ved en prisfest d. 5. september og modtager en check på 100.000 kr.