fbpx

Mød de nominerede til RENOVER prisen 2020

05. okt 2020

Seks vidt forskellige bygninger er nomineret til RENOVER prisen 2020. De skal nu dyste om en check på 100.000 kr. og titlen som Danmarks bedste renovering, der kåres i november.

162 renoveringsprojekter fra hele Danmark var i år indstillet til RENOVER prisen. På trods af en udskydelse på grund af corona har nomineringsudvalget haft alle projekter under lup, og feltet er nu skåret ned til seks unikke projekter, der er med i slutspurten om at vinde titlen som Danmarks bedste renovering.

De nominerede til RENOVER prisen 2020 er:

  1. AFRY’s Domicil, Herning
  2. Nordagerskolen, Ringe
  3. Kedelhallen, Aabenraa
  4. Det Kongelige Bibliotek, Aarhus
  5. Vestervænget, Skive
  6. Ryesgade 25, København

De nominerede projekter spænder vidt i størrelse, type og karakter – men fælles for dem alle er, at de har gennemgået en renovering, der har givet de eksisterende bygninger ny værdi.

I Herning har en modernistisk kontorbygning fra 1960’erne fået et nyt og bæredygtigt liv som domicil for AFRY. På Nordagerskolen har inddragelsen af elever og lærer skabt et innovativt undervisningsrum med plads til både læring og leg, mens en gammel kedelhal er blevet til en moderne tegnestue i Aabenraa.

Det Kongelige Bibliotek ved det ikoniske Campus Aarhus har undergået en gennemgribende forvandling, der har skabt rum for fordybelse og plads til inspiration, og i Skive er et gammelt nedslidt boligområde blevet omdannet til en åben og eftertragtet bydel.

Sidst, men ikke mindst er en ældre københavnerejendom blevet moderniseret og har fået et stort bæredygtighedsløft.

Formanden for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen, glæder sig over den mangfoldighed og kvalitet, som præger de nominerede projekter:

”Vi ser igen i år en utrolig bredde i de nominerede projekter, hvor vi har eksempler på alle typer af renoveringer. Lige fra erhvervsbygninger og institutioner til boliger og kulturhuse ser vi renoveringer, der virkelig formår at inspirere,” siger han og fortsætter:

”Det er netop RENOVER prisens formål at vise eksempler på forbilledlig renovering, der kan motivere andre til at kaste sig ud i det. Det formår de nominerede i år i overbevisende grad. Alle projekterne er kendetegnet ved utrolig høj kvalitet og for at sætte et positivt aftryk i deres omgivelser.”

Fra 5. oktober til 10. november skal et valgkollegie bestående af 70 udpegede repræsentanter fra branchen beslutte, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2020. Vinderen kåres d. 17. november og modtager en check på 100.000 kr. På grund af restriktioner i forbindelse med Covid-19 er den traditionelle prisfest aflyst, og kåringen af dette års vinder vil derfor finde sted virtuelt.