Villa i Egå

Renovering af enfamiliehus med genbrugstegl

Se mere

Villa i Egå

Renovering af enfamiliehus med genbrugstegl

Realiseret

2019

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

Villa i Egå ligger på en vej der bære præg af enten radikale ombygninger eller huse der helt nedrives for så at opføre et nyt hus på grunden. Tilgangen til villaen på Søtoften 47 var en hel anden. Udgangspunktet har været at bevare så meget så muligt af den oprindelige arkitektur med respekt for materialiteten, arkitekturen og ressourcerne.
Enfamiliehuset er renoveret i to faser. Første fase har været en ombygning af hovedhuset, hvor krybekælder er blevet udstøbt, badeværelse, køkken og bryggers er blevet modaniseret, og lofter og gulve er blevet udskiftet.

Villaen er fra 1967 og den trængte til en renovering. Fase to bestod i delvis nedrivning af eksisterende garage samt læmur. Teglstene blev rengjorte så de kunne genbruges i renoveringen og den nye tilbygning. Tilbygingen var en simpel tanke, hvor et nyt tag blev lagt ud imellem resterne af den eksisterende garage og hovedhuset. De rengjorte teglsten er så brugt igen til at lukke huset og de har også muliggjort at eksisterende vinduer kunne flyttes uden det kan ses.

Arkitektonisk set fremstår det samle udtryk som et gennemtænkt og sammenhængende enfamiliehus med respekt for ressourcerne og den oprindelige arkitektur.

Tilbygningen er ca. 69 m2. Den renoverede garage er blevet til en sekundær indgang. Tilbygningen indeholder stue, soveværelse, ekstra bad/toilet og et walk-in closet. Den østvendte facade et beklædt med listetræ og der er kun enkelte vinduer, da facaden vender ud mod gaden. Den vestvendte facade fremstår som en stor glasfacade, der åbner op mod haven.

Sternen er beklædt med sort listetræ, hvilket kører igen på det eksisterende hus. Alle fuger er blevet udskiftet, hvilket kun fremhæver den samhørigheden. Alt i alt står det færdige hus i den eksisterende tegl, sort listetræ, nye velux vinduer og med nye kalk fuger.

Et hus der kan står der de næste 50 år og kun blive smukkere.

Eksempelværdi

Andre bygingen af samme type er enten blevet pudset op eller radikalt ændret. Dette kan ikke gøres om, om kræver ligeledes vedligehold.

Bidrag til omgivelser

Bygningen fremstår mere sammenhængende og gennemtænkt, da der er blevet brugt de samme materialer i hele renoveringen. Den endelige renovering får boligen til at se ud som om den er bygget på samme tid, uden den oprindelig arkitektur er blevet ændret.

Energikrav og bæredygtighed

Der er blevet genbrugt de teglsten vi har nedrevet for at opføre tilbygningen. En tilbygning der består at at udligge et tag henover den delvis nedrevet garage og læmur.

Udførelseskvalitet

Renoveringen som er fortaget af Mureren.nu fremstår i høj kvalitet og er løst i samarbejde med arkitekten og bygherre så det fremstår som det er tegnet. En vigtig detaljer er en tegloverlægger som et udført i de eksisterende tegl. Det er svært at se at det er opført i genbrugstegl fra egen nedrivning.

Sted

Søtoften 47
8250 Egå