Gladsaxe Værkstedsby
Bæredygtig renovering, med klima, design og godt håndværk i fokus
Gladsaxe Værkstedsby
Bæredygtig renovering, med klima, design og godt håndværk i fokus
Læs projektets egen beskrivelse
Vi købte den tidstypiske men faldefærdig erhvervsejendom fra 1963, udført med Shedtag og i røde mursten.
Bygningen har i over 50 år været grov smedje med produktion af store ståltanke til beboelsesejendomme og skibe.
Vores plan var at beholde så meget muligt af bygningens oprindelige rå karakter og materialer, som et flot modspil til de mange raffinerede boligtekstiler der udstilles og sælges i Living Art. Samtidigt ønskede vi at bygningen kunne bruges til udstillinger, arrangementer, samtidigt med udlejning, til flere kreative virksomheder på samme tid.
Blik for brugerne
I takt med det store fokus på bæredygtighed, blev der i hele processen tænkt energi besparende foranstaltninger ind, såsom solpaneler der driver luft til luft konvektorer og alt lyset, som er LED. Den eksisterende bygning er genbrugt og efterisoleret efter alle gældende krav.
Brugskvalitet
Bygningen er renoveret med henblik på at mange kan arbejde under samme tag og stadigt trives. Vi er 4 virksomheder i bygningen, med i alt 34 medarbejdere, der hver dag trives i flotte velfungerende rammer med god akustik, masser af lys og god luft. Desuden har vi etableret udendørs fælles lounge, så alle kan sidde ude i pauser, til frokost eller ved arrangementer.
Bidrag til omgivelser
Det var vigtigt både for Gladsaxe Kommune og for os selv, at bygningen bevarede sin oprindelige arkitektur og at den falder godt ind i områdets oprindelige udseende. Bygningen bruges jævnligt til små og store miljø arrangementer, der afholdes af Gladsaxe kommunes miljøafdeling. Desuden til netværksmøder for Living Art og andre virksomheder.
Eksempelværdi
Detalje graden i renoveringen er ret høj, også med henblik på at forene transparens, lysindfald med anvendelighed og godt design. Der er indrettet med moderne glas og gips, i omgivelser af gamle sandblæste ydermure og betonkonstruktioner.
Solidt samarbejde
Som både bygherre og kommende bruger af bygningen, har vi involveret mange byggefolk og håndværkere, for at kunne renovere med hensyn til bygningens oprindelige udseende. Indretningsfolk og designere har været konsulteret for hvordan bygningen kunne renoveres i gammel stil men med ny funktionalitet, for at skabe omgivelser, med høj visuel og trivsels værdi.
Udførelseskvalitet
Der er så vidt muligt bevaret detaljer som indvendigt murværk, betonsøjler, trapper og gelændre. Nye tiltag er foretaget og ændringer er alle lavet med respekt for ejendommens originalitet. Fks. har vi samarbejdet med en pensioneret malermester omkring de 4 indvendige farver der er brugt. Desuden har vi fremskaffet gamle mursten til udbedring af murværket.
Parter bag projektet
Bygherre er Niels Frederiksen, der har købt og renoveret bygningen til sin virksomhed Living Art A/S
Arkitektarbejdet er udført af Ingeniørfirmaet, i samarbejde med bygherre.
Rådgivende Ingeniører var Henry Jensen A/S, Odense
Byggestyring og rådgivning er udført af M3S A/S, ved Søren Sandvig
Sted
Sydmarken 31
2860 Søborg