fbpx

Fredericia Sølvindustri

Sølvvarefabrik fra 1905 transformeres til restaurant

Se mere

Fredericia Sølvindustri

Sølvvarefabrik fra 1905 transformeres til restaurant

Læs projektets egen beskrivelse

En af Fredericias historiske arkitekter, Jesper Jespersen, står bag Norgesgade 4, som er en af de eneste tilbageværende fabriksbygninger i bymidten.
I 1925 blev fabrikken overtaget af Johanne og Hans Peter Thomsen, som grundlagde Fredericia Sølvvareindustri. Fabrikken forblev i familiens eje frem til 2010, hvor Fredericia Sølv ApS gik konkurs. Dermed forsvandt den sidste producent af tretårnet sølvbestik i Danmark.

Ejendommen er renoveret efter i flere år at have fungeret som lager for en malermester. Fra 2018 åbner den som restaurant Oven Vande – et madsted med Nordisk braisere og steakhouse, vinkælder, gårdhave og festlokaler.

Facaderne er nænsomt restaureret og tilføjet enkelte nye vindues- og dørpartier udformet i husets oprindelige ånd. I husets interiør oplever man især de oprindelige og karakterfulde, diagonaltlagte plankegulve og de åbne tagkonstruktioner, som kan give én oplevelsen af, hvorledes det kan have været at arbejde ved sølvsmedjemaskinerne i disse oprindelige fabrikshaller.

Blik for brugerne

At genbruge byens huse og restaurere dem med naturlige og sunde materialer er bæredygtighed.

Bidrag til omgivelser

Med husets nye funktion åbnes et helt område op for besøgende med indkig til Fredericias industrihistorie. Udsynet til Fredericias volde fra restauranten er forstærket med nye åbninger i en afgrænsende mur, og baggården er omdannet til udeservering med udsyn til Fredericias vold.

Parter bag projektet

Arkitekt: Billund//Hansen v. Annette Billund
Ejer: Doris og Poul Hansen

Sted

Norgesgade 4
7000 Fredericia

Fotos: Foto Fredericia Kommune

Realiseret

2018

Indstillingsår

2019, 2020

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2