fbpx

BYHUS RENOVERING MED TEGL

NY OVERTETAGE MED FOCUS PÅ BÆREDYGTIGE LØSNINGER

Se mere

BYHUS RENOVERING MED TEGL

NY OVERTETAGE MED FOCUS PÅ BÆREDYGTIGE LØSNINGER

Læs projektets egen beskrivelse

Byhuset fra 1900 har gennem årene gennemgået flere om- og tilbygninger. Tilbage stod et hus, hvor både indretningen, trappen mellem etagerne og det ydre facadeudtryk fremstod meget rodet og utidssvarende. Bygherre ønskede at huset skulle have en generel optimering i forhold til isolering og det skull udføres så bæredygtigt som muligt. Huset ønskede man skulle udføres med mindst mulige vedligeholdelses opgaver for bygherre. Der skulle altså ske markante forbedringer for at bygherre kunne se sig selv bo i huset.

Huset har gennemgået en omfattende renovering med med en ny, moderne indretning og en energioptimering. I stueetagen er der etableret en ny trappeopgang og en helt ny ruminddeling med køkken-alrum, toilet og vaskerum.

Derudover har huset fået en ny og højere 1. sal med soveværelse med walk-in, badeværelse, en opholdsstue med åben til kip og en siddealkove i forbindelse med trapperummet. Fra Alkoven har man et smukt kig ud over byen og banegraven og ådalen mod vest .
Over den ny 1. sal er der blevet plads til en hems, et loftdepot. I det resterende areal er der åbent til kip, hvor en række ovenlys giver et fantastisk dagslys og sikrer en naturlig ventilationsmulighed.

Et vigtigt parameter for bygherre var at facadeudtrykket på den nye tilbygning skulle forholde sig til det eksisterende hus med sine mange flotte murdetaljer i rød tegl. Der er valgt at udføre hele overetagen i skærmtegl, både facade, gavl og tagflade. Dermed opnås et stramt, moderne udtryk, der samtidig komplimenterer de gamle, blødstrøgne murstensflader på stueetagen.

Blik for brugerne

Der er valg facade og tag af skærmtegl. Det er et robust og bæredygtigt materiale da det har lang levetid og nemt kan nedtage og genanvendes af de næste mange generationer. Huset er efterisoleret overalt. monteret med nye vinduer og døre og har derfor et minimalt klimaaftryk. Huset opvarmes med fjernvarme som i Århus er kraftvarme, men fra 2024 vil være med termiskvarme.

Inspirerende ressourcetiltag

Huset har skabt forbedret værdi for brugerne. Bedre lysforhold og optimeret indeklima.

Eksempelværdi

Jeg synes projektet kan være et godt eksempel på en løsning for at bevare et eksisterende "lille byhus " til at det stadig er et nyt moderniseret "lillebyhus" der styrker kvarteret historiske spor for eftertiden.

Solidt samarbejde

Projektet er udviklet i et virkeligt godt samarbejde mellem bygherre, rådgivere og hovedentreprenøren og hans håndværkere der arbejdede på projektet.

Levende bygningskultur

Huset er udført med blik for det fornuftige. Hvor det har kunnet lade sig gøre har vi bevaret de værdier i huset der gav mening i forhold til kvalitet og bevarelse af historieske spor. Generelt er der anvendt materialer af god kvalitet der sikre et smukt udseende og en lang holdbarhed

Parter bag projektet

Bygherre: Jette Abild Jensen (bor i huset)
Arkitekt: Insitu Arkitekter ApS Filmbyen 23 2 tv, 8000 Århus C Mikkel Horsbøl Lauridsen og Per Hartwig
Hovedentreprenør : EB & E byg ApS v Esben Høyer Nielsen Ved Skoven 44, 8541 Skødstrup

Yderligere information om projektet

https://insituarkitekter.dk/transformation-af-et-byhus/

Sted

KRIEGERSVEJ 3,
8000 AARHUS

Fotos: Insitu Arkitekter Mikkel Horsbøl Lauridsen

Realiseret

2022

Indstillingsår

2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2