fbpx

VIVABOLIG, GUNDORFSLUND

AALBORGS FØRSTE STAY-BOLIGER

Se mere

VIVABOLIG, GUNDORFSLUND

AALBORGS FØRSTE STAY-BOLIGER

Læs projektets egen beskrivelse

BEBYGGELSEN GUNDORFSLUND ER EN TRADITIONEL STOKBEBYGGELSE FRA BEGYNDELSEN AF 1940 ÉRNE. BYGNINGEN HAR TIDLIGERE VÆRET ANVENDT AF AALBORG KOMMUNE TIL ADMINISTRATION FOR ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN.

VIVABOLIG HAR KØBT EJENDOMMEN AF AALBORG KOMMUNE MED HENBLIK PÅ INDRETNING AF 12 STAY-BOLIGER. BOLIGERNE INDRETTES BL.A. SÅLEDES AT DER ER MULIGHED FOR EN FLEKSIBEL INDRETNING, DA DER VIL VÆRE MULIGHED FOR AT ETABLERE ET EKSTRA VÆRELSE I BOLIGERNE.

I FORBINDELSE MED OMBYGNINGEN OG RENOVERINGEN ER DER FORETAGET EFTERISOLERING AF FACADER LIGESOM VINDUER OG UDVENDIGE DØRE UDSKIFTES TIL ENERGIRUNDER I TRÆ/ALU. BOLIGERNE I STUEPLAN FÅR PRIVATE HAVER, OG BOLIGERNE PÅ 1. OG 2. SAL FÅR ALTANER MOD VEST. I FORBINDELSE MED INDRETNINGEN AF DE NYE BOLIGER FORETAGES DER EN TOTALRENOVERING AF DEN INDVENDIGE DEL AF BEBYGGELSEN.

Blik for brugerne

DER ER TALE OM EN OMFATTENDE OMBYGNING OG ENERGIRENOVERING, HVOR FACADERNE ER OPTIMERET MED EFTERISOLERING OG NY SKALMUR I TEGL.

Brugskvalitet

STAY-BOLIGERNE ER RETTET MED STUDERENDE, MEN I MODSÆTNING TIL UNGDOMSBOLIGER, FÅR DE STUDERENDE LOV TIL AT BLIVE BOENDE, OGSÅ SELV OM DE FÅR EN KANDIDATGRAD, BLIVER FORÆLDRE OG TIL SIDST PENSIONISTER. EN TRADITIONEL UNGDOMSBOLIG SKAL FRAFLYTTES EFTER 2 MÅNEDER EFTER MAN HAR STOPPET STUDIET.

Bidrag til omgivelser

RENOVERINGEN ER SKET MED STOR RESPEKT FOR DEN EKSISTERENDE ARKITEKTUR, MEN MED MODERNE ELEMENTER DER PASSER SIG GODT IND I DEN OMKRINGLIGGENDE BEBYGGELSE.

Eksempelværdi

BOLIGERNE SKAL VÆRE MED TIL AT GIVE ET GODT INDTRYK AF, HVORDAN BOLIGERNE KAN BLIVE, NÅR VI GÅR I GANG MED EN STØRRE HELHEDSPLAN FOR RESTEN AF BLOKKENE PÅ GUNDORFSLUND. PROJEKTET SKAL VÆRE MED TIL AT INSPIRERE MED LØSNINGSFORSLAG TIL KOMMENDE RENOVERINGER.

Solidt samarbejde

DER HAR TVÆRFAGLIGT VÆRET ET GODT OG TÆT SAMARBEJDE IMELLEM ALLE BYGGERIETS PARTER SOM PÅ ET FAGLIGT HØJT NIVEAU HAR LØST UDFORDRINGERNE MED AT BYGGE EN ÆLDRE ERHVERVSEJENDOM OM TIL ALMENE BOLIGER.

Økonomi og værdiforøgelse

STAY-BOLIGERNE SIKRER AT VIVABOLIG SOM ALMEN BOLIGORGANISATION KAN TILBYDE ATTRAKTIVE BOLIGER TIL EN BRED MÅLGRUPPE. EFFEKTEN AF STAY-BOLIGERNE KAN AFLÆSES PÅ UDLEJNINGEN - ALLE BOLIGERNE BLEV UDLEJET VED FØRSTE FREMVISNING. VIVABOLIG ARBEJDER FORTSAT MED STAY-BOLIG KONCEPTET I KOMMENDE NYBYGGERI OG RENOVERINGER.

Udførelseskvalitet

ARKITEKTUR OG HÅNDVÆRK ER UDFØRT PÅ ET FAGLIGT HØJT NIVEAU OG I EN HØJ KVALITET. DE ENKELTE LØSNINGER OG DETALJER ER NØJE BEARBEJDET I SAMARBEJDE MELLEM ARKITEKT, UDFØRENDE OG BYGHERRE.

Parter bag projektet

BYGHERRE - VIVABOLIG
ARKITEKT - KÆRSGAARD ANDERSEN
INGENIØR - MOE
FAGENTREPRISE - JORTON, TOPPENBERG, BLIKAS, MARIENDAL EL OG MALERFIRMAET PREBEN LARSENS EFTF.

Yderligere information om projektet

http://www.viva-bolig.dk/shownews.asp?menuID=[2661]&bid=3203

Sted

GUNDORFSLUND 5-6
9000 AALBORG

Realiseret

2017

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2