Villa ved Brabrand Sø

Forvandling af 60’er villa

Se mere

Villa ved Brabrand Sø

Forvandling af 60’er villa

Realiseret

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

Kompromisløs udvidelse og renovering af klassisk 60’er enfamiliehus. Skitse- samt myndighedsprojekt udarbejdet af N+P ARKITEKTUR, mens SPOT architecture har tilpasset, projekteret og ført tilsyn med byggeriet.
Med tre børn og behov for to hjemmearbejdspladser, havde familien behov for en væsentlig udvidelse af boligens areal. Samtidigt var der et ønske om at få mest muligt ud af beliggenheden ved og udsigten over Brabrand Sø. Løsningen blev en udvidelse med en ny 1. sal. Udvidelsens form gentager den klassiske parcelhusform med symmetrisk saddeltag og 30 gr. taghældning, men med minimal detaljering og ingen tagudhæng. Førstesalen er roteret 90 grader i forhold til det oprindelige hus for at optimere udsigten til sø og skov, samtidigt med at der både opstår en overdækket ankomst på den ene side af huset og en overdækket terrasse på havesiden.

Nyt og gammelt bindes sammen af en gennemgående ny facadebeklædning af ubehandlet cedertræ, der efter et par år vil fremstå sølvgrå. Bygningformen strammes op ved at skære det eksisterende tagudhæng af og skjule tagrender bag den nye beklædning. Det klassiske eternittag er udskiftet med tagpap og forberedt for et grønt mos-/sedumtag

Eksempelværdi

Projektet fungerer som eksempel på hvordan man med få midler kan bygge til og transformere et klassisk 60'er parcelhus så det fremstår som en helhed. Ved at pakke hele huset ind i en ny træfacade bindes nyt og gammelt sammen, og der opstår en større designfrihed i forhold til hvor og hvor meget huset udvides. I dette tilfælde var det ikke økonomisk rentabelt at efterisolere facaderne, men dette kan i andre tilfælde være en god ekstra bonuseffekt.

Brugskvalitet

En forøgelse af boligarealet og etablering af hjemmearbejdspladser løser familiens arealbehov, samtidigt med at disponeringen optimerer udsigten over sø og engareal, således at der fra begge etager er panoramaudsigt og mulighed for overdækket udeophold. Derudover danner 1. salens udkragede form en overdækket ankomst på nordsiden og en overdækket terrasse på husets sydside.

Udførelseskvalitet

Projektet er gennemført med stor fokus på detaljen - overgange mellem materialer, samlinger, materialekvalitet, lamellernes flugt og kompromisløs håndværksmæssige kvalitet. Resultatet er et gennemført projekt der understreger hvordan arkitektur opstår i detaljen.

Yderligere information om projektet

http://www.spotarchitecture.dk/projekter/forvandling-af-60er-villa-med-udsigt

Sted

Brabrand
8220 Brabrand