fbpx

Klassisk murermestervilla

Den klassiske murermestervilla møder nutiden

Se mere

Klassisk murermestervilla

Den klassiske murermestervilla møder nutiden

Læs projektets egen beskrivelse

Udfordringen var en gammel havestue fra 1960’er, der var “klasket” på murermestervillaen fra 1925. Vi ønskede at gøre kvadratmeterne mere anvendelige, og inddrage dem til beboelse. Den gamle havestue kunne kun bruges få måneder om foråret og sensommeren – om vinteren var den for kold, og om sommeren for varm. Men hvordan bygger man om, så man respekterer den oprindelige bygning? Et dilemma som vi efterfølgende har opdaget, at ret mange danskere med en murermestervilla står i. Her er der tænkt nyt, og rummet er nu blevet favoritrummet at opholde sig i for både børn og voksne.

Brugskvalitet

Den klassiske murermester har mange kvaliteter. Men med sine sprossede vinduer, kan lysindfaldet være begrænset. Tilbygningen giver med sine store vinduespartier hele familien mulighed for at følge med i haven året rundt - og ikke mindst et fantastisk lysindfald.

Eksempelværdi

Vi har efterfølgende oplevet stor interesse for vores tilbygning, da det viser sig at mange står med samme dilemma. Danskerne elsker den klassiske murermestervilla - men mangler ofte plads. Og hvad gør man så? For hvordan respekterer man det gamle og bygger til? Vi har renoveret det originale i dets ånd, og tænkt nyt og moderne i tilbygningen. På den måde står hver bygning “ved sig selv” og det den er, men harmonerer alligevel i et fint samspil. Til inspiration for andre murermestervilla-ejere.

Parter bag projektet

Jeg er uddannet bygningskonstruktør, og arbejder som projektleder for staten. Jeg har derfor selv været bygherre og projekterende på projektet. En lokal håndværker, Tømrerfirmaet Jørn B. Madsen, har udført opgaven for os.

Sted

Vinkelvej 21
8660 Skanderborg

Fotos: Pernille Maria Lynge

Realiseret

2017

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2