Villa, Mølholm

Totalrenovering af 30’er villa

Se mere

Villa, Mølholm

Totalrenovering af 30’er villa

Realiseret

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

Den oprindelige arkitektur er genskabt i totalrenovering med fokus på materialer, håndværkstraditioner og detaljering. Bygningen, som fremstod i yderst dårlig stand og med uønskelige knopskydninger, har fået facaden renoveret ved omfugning, udskiftning af sten samt nyt tegltag. Vinduer er renoveret eller erstattet, og der er skabt nye rum i boligen og andre er renoveret. Nyt udemiljø indeholdende orangeri er skabt med fokus på eksisterende.

Projektet modtog Vejle Kommunes arkitekturpris 2016.

”Godt eksempel på renovering af eksisterende enfamiliehus, hvor den oprindelige arkitektur er genskabt med fode robuste materialer og fin eksklusiv detaljering. Vinduerne er enten istandsat eller udskiftet med nye, der ligner de gamle. Huset er omfuget og med nyt tegltag. Haven er nyanlagt og et nyt orangeri er opført. Der er etableret en ny belægning i indkørslen, der falder godt ind i stilen, og sammen med det nyrenoverede hus og have dannes der en fin sammenhæng”.

Brugskvalitet

Projektets fokus var at bevare og ikke mindst genskabe husets sjæl og karakter, samtidig med at boligens funktioner blev gjort up-to-date. Bl.a. har oprindelig og uanvendelig garage fået nyt liv og er omdannet til børneretræte med direkte kontakt til boligen, og en gammel altan er omdannet til nyt badeværelse til soveværelset.

Udførelseskvalitet

Det store atelierrum har fået nyt sildebensparket i store specialfremstillede formater, som matcher det store rum. Renoveringen af facaden, samt opførslen af brystningen i orangeriet krævede en helt særlig opmærksomhed omkring valg af teglsten for at imødekomme den eksisterende nuance og karakter. En blanding af tre forskellige mursten fra producenten blev valgt ud for at opnå det ønskede udtryk. I renoveringen af eksisterende har man generelt haft en skarp fokus på materialer, håndværkstraditioner og detaljering. Ved nyetableringer har man søgt samme omhu, som f.eks. ved orangeriet hvor en smal kobber drypnæse skaber en let overgang og en klar reference til boligen.

Yderligere information om projektet

http://tegnestuenlorenzen.dk/projekt/villa-30erne-naensomt-renoveret/

Sted

Tidseltoft 13
7100 Vejle