Nyt liv til atelier

Transformation og renovering af atelier

Se mere

Nyt liv til atelier

Transformation og renovering af atelier

Realiseret

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

Transformation af eksisterende atelier skabte boligafdeling med mulighed for retræte i enkle, rolige og atmosfærefyldte rum omgivet af storslået natur. Det tidligere atelier havde masser af himmellys fra loftsvinduer, men manglede kontakten til den eksisterende bolig, naturen og haven udenfor. Derfor var nye åbninger i den eksisterende facade en vigtig brik i at styrke samspillet mellem ude og inde. Bygherres ønske var at skabe selvstændige zoner, der samtidig giver fornemmelsen af at være og bevæge sig i ét stort rum. Nænsomme overgange, skræddersyet inventar og velvalgte vindueskig skaber denne sammenhæng mellem boligens afdelinger, og giver konstant nye oplevelser som man bevæger sig rundt i huset.

Dette projekt er indstillet i samarbejde med Danske Boligarkitekter.

Samarbejde

Bygherres klare tanker og ønsker for funktion og kvalitet samt sans for detalje, var et solidt udgangspunkt som gjorde at vi på tegnestuen havde en klar ide for projektets retning. Løbende sparring og opfølgning undervejs i byggefasen var med til at bringe projektet til sin bedste udgave af sig selv.

Brugskvalitet

Projektets fokus var at imødekomme bygherres ønsker om rolige omgivelser i stærk relation til naturen og samtidig bevare en introvert og beskyttet atmosfære. Skabe ro, overskud, enkelhed – en tryg ramme for både visuel som fysisk afslapning.

Udførelseskvalitet

Det integrerede inventar var en stor del af projektet, der binder alle funktioner sammen. Egetræsfineren er det gennemgående element, der både danner skrivebord, reol, trappe, opbevaring og hems, og detaljeringen af dette element har været afgørende for den endelige oplevelse.

Yderligere information om projektet

http://tegnestuenlorenzen.dk/projekt/atelier-med-integreret-inventar/

Sted

Riisvænget 5
8600 Skanderborg