fbpx

Villa Annekærvej

Udvidelse og ombygning af villa fra 1867

Se mere

Villa Annekærvej

Udvidelse og ombygning af villa fra 1867

Læs projektets egen beskrivelse

Udvidelse og ombygning af ældre villa fra 1867 og senere ombygget med tagetage i 1992.
Huset ligger tæt ved vejen og bygherren ønskede at bevare huset klassiske hvidpudsede udtryk mod vejsiden – dels på grund af den nuværende lokalplan for området der anbefaler at man bevarer landsbyudtrykket og dels for at kunne bevare den store grund mod nord der skråner nedad mod Skæring Bæk.

Udvidelsen indholder en stue med køkken alrum i den vestlige side og et niveauspring på tre trin op til den “gamle” del af boligen. Den eksist. bolig er blevet totalt moderniseret med nye egetræsgulve med gulvvarme og 2 nye badeværelser i stueplan med tilhørende 2 stk. børneværelser mod vejsiden.
En større entre ved indgangen mod syd leder direkte ind gennem boligen og den nye tilbygning som man fra første færd kan se hele vejen igennem boligen. Den nye stue står som eet stort dobbelthøjt rum med egetræsakustiklofter fra Moelven og en stor glasfacade, der vender mod nord og den store have mod Skæring Bæk.

Mellem stue og trapperummet opdeler en ny pejs rummet i to med kig igennem og hyggekrog mod havesiden. Den nye trappe, er indpasset som et møbel i rummet og det nederste trin skaber et lille læsehjørne/ plads til akvariet:-) hvor under der er indpasset en lem til husets ene af to robotstøvsugere.
Den ydre beklædning af tilbygningen mod havesiden er udført i 3″ profiltræ som thermoask – et varmebehandlet facadeprodukt som har en ekstra lang varighedsgarati (60-80 år) – uden behandling – det gråner naturligt og bliver til sidst helt sølvgråt.

Bidrag til omgivelser

Huset ligger tæt ved vejen og bygherren ønskede at bevare huset klassiske hvidpudsede udtryk mod vejsiden – dels på grund af den nuværende lokalplan for området der anbefaler at man bevarer landsbyudtrykket og dels for at kunne bevare den store grund mod nord der skråner nedad mod Skæring Bæk.

Eksempelværdi

Projektet illustrerer på fineste vis hvordan et gammelt hvidpudset bondehus fra 1867 kan udvides og gennemrenoveres uden at give køb på det landsby præg som området er karakteriseret af og samtidig løfte husets haveside til en med en ny og varm træbeklædt facade der binder husets indvendige træbeklædte lofter og trappe samme med huset ydre.

Økonomi og værdiforøgelse

Udvidelsen af det gamle bondehus mod nord udvider huset med et nyt dobbelthøjt rum med plads til den store børnefamilie og vennerne og tilfører husets ellers ret lavloftede præg fra tidligere en ny rumlighed og karakter som helt klart forøger huset værdi mere end hvad de regulære m2 tilfører i ejendomsværdiforøgelse.

Udførelseskvalitet

En trappe som møbel og rumdeler. Mellem stue og trapperummet opdeler en ny pejs rummet i to med kig igennem og hyggekrog mod havesiden. Den nye trappe, er indpasset som et møbel i rummet og det nederste trin skaber et lille læsehjørne/ plads til akvariet:-) hvor under der er indpasset en lem til husets ene af to robotstøvsugere. Trappen er, som huset nye listelofter, udført i massive egetræstrin med balustre der følger facadens lodrette linjer og udført med notede samlinger - meget flotte detaljer.

Parter bag projektet

Bygherre: Hans-Christian Ingerslev og Nina Bjerre Østergaard
Arkitekt: Kim Thorsell, arkitekt MAA, kimthorsell architects aps, Aarhus
Ingeniør: Martin Trærup, Tri-consult as
Hovedentreprenør: Henrik Tømrer, Øster Kringelvej 21B, 8250 Egå

Yderligere information om projektet

http://www.kimthorsell.dk/referencer/villa-annekaervej-egaa-om-og-tilbygning-2019/

Sted

Annekærvej 11
8250 Egaa Egaa, Aarhus

Fotos: Helene Høyer Mikkelsen ARKITEKTURFOTOGRAF, arkitekt maa

Realiseret

2019

Indstillingsår

2020, 2021, 2022

Jubilæumskategori

Bolig

Areal

1-500m2