fbpx

Vestergade 72

Læs projektets egen beskrivelse

De 96 ungdomsboligerne er en almen boligbebyggelse, som er opført i en ombygget og renoveret 7 etagers ejendom med kælder i Vestergade, Aarhus. Ejendommens er oprindeligt opført i 1930´erne som lagerbygning for FDM (Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger) og har sidenhen huset flere formål. Frem til ombygningen har der været undervisningslokaler i ejendommen.

Den modernistiske bygning er oprindeligt opført med insitustøbte søjler, bjælker, drager og dæk, rødmuret facade og rødt tegltag. Med bygningens taktfaste facade og store vinduespartier ses 30´ernes funktionelle tradition.

Den største udfordring ved renovering har været de lydmæssige bygningsreglementskrav i forhold til at omdanne undervisningslokalerne til beboelse. Da bygningen i bund og grund er en stor sammenstøbt armeret betonklods, har der været stor fokus på trindlydsdæmpning mellem nye gulve og vægge mod eksisterende konstruktion, så lyd ikke kan transmitteres mellem boligerne.

Den renoverede bygning overholder energikrav til br2015. For at opnå dette er ydervægge og tag blevet efterisoleret, der er nye energirigtige 3 lags vinduer og døre i byggeriet samt solceller på taget.

Bygningen er blevet indrettet med 96 et-rumsboliger med eget toilet/bad og køkken fra stuen til og med 6. sal. I kælderen er der placeret et stort fællesrum, vaskeri og pulterrum. Ydermere har beboerne eget opholdsareal og cykelkælder i det tilknyttede gårdrum. For at bryde den taktfaste rytme i facaden har hovedparten af boligerne fået en altan. Altanerne ligner de altaner som en tidstypisk bygning kunne have haft, men opsat en nutidig fortolkning. Ligeledes er de støbt med moderne støbeteknikker i højstyrkebeton som giver et smalt og spinkelt betonprofil.

Ungdomsboligerne ligger i hjertet af Aarhus, tæt på midtbyens pulserende liv og i fin cykelafstand fra universitetet og handelshøjskolen. Det er det perfekte sted at bo for den unge studerende.

Blik for brugerne

Byggeriet er optimeret til energikravet for br2015

Brugskvalitet

Ungdomsboligerne ligger i hjertet af Aarhus, tæt på midtbyens pulserende liv og i fin cykelafstand fra universitetet og handelshøjskolen. Det er det perfekte sted at bo for den unge studerende.

Bidrag til omgivelser

Den monotome facade har fået nyt liv, som giver kvalitet til gaderummet.

Parter bag projektet

Bygherre: Østjysk Bolig
Arkitekt: Arkitektfirmaet Ole Dreyer A/S
Ingeniør: Ingeniørfirmaet Ole Dreyer A/S
Hovedentreprenør: CJ Group Aarhus

Yderligere information om projektet

http://ark-dreyer.dk/Ungdomsboliger.56.aspx?recordid56=42

Sted

Vestergade 72
8000 Aarhus C

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2