fbpx

Valkendorfsgade 36

Restaurering

Se mere

Valkendorfsgade 36

Restaurering

Læs projektets egen beskrivelse

Ejendommen er opført sidst i 1730érne, og hvis klimaskærm fremstod endog meget nedslidt med flere ikke-tidsvarende elementer, som var kommet til igennem årene. Der blev efter alle kunstens regler udført afdækning af facadernes malingslag ved farvearkæologerne.
Bygningshistorisk var det meget overraskende, at den oprindelige facade omfattede to dekorative elementer på samme tid.
Dels åbenbarede undersøgelserne, at der var anvendt en brændt fuge med en dekorativ halvstaf, og dels var hele facaden oprindeligt malet med en linoliemaling i mørk rød – Famillien Tjalve valgte at begge dele skulle genskabes – og alle fuger blev derfor fræset ud og fuget på ny med brændejern, hvorefter facaden blev malet i den oprindelige farve.
Gårdfacaden blev afrenset og dårligt bindingsværk blev restaureret, herunder kom der kulørte dekorationer for dagen, som blev genskabt.

Alt i alt et flot projekt med respekt for et af Københavns ældste privatejede huse

Solidt samarbejde

Projektet har været udfordret af fordyrende elementer i takt med afdækning af bygningens historik, men Bygherre, rådgiver, Slots- og Kulturstyrelsen samt de indvolverede håndværksfirmaer og deres ansatte har ved fælles hjælp formået at bringe en af datidens flotte bygninger ind i nutiden som et smukt eksempel til efterlevelse

Udførelseskvalitet

Bygningens gadefacade med brændte fuger og linoliemaling giver et unikt indblik i datidens bygnings æstetik, og gårdfacadens dekorative elementer er ligesådan.

Parter bag projektet

Bygherrre: Hans, Niels og Christine Tjalve
Rådgiver: Trio Arkitekter v Marie Hundahl Erbs
Hovedentreprenør: OPN Entreprise A/S

Sted

Valkendorfsgade 36
1151 København K

Fotos: OPN Entreprise

Realiseret

2018

Indstillingsår

2019, 2020

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500 m²