fbpx

Valencia

Læs projektets egen beskrivelse

Den oprindelige dansepavillon Valencia er opført i 1861 og tegnet af H.S Stilling. I 1889 blev bygningen lukket inde af bebyggelsen omkring sig ifb.m. brokvarterernes opførelse.
Intentionen med projektet har været at fritlægge bygningen således at de unikke rumlige kvaliteter tydeliggøres, de visuelle forbindelser og det rumlige flow forstærkes, og de enkelte rum renses for uafklarede arkitektoniske tilføjelser.
De eksisterende bygninger består af tre forskelligartede bygningstypologier; karréhuset (forhuset), salen, og baghuset.
Forhuset
Forhuset mod Vesterbrogade er en klassisk københavner-ejendom i 5 etager: Den højloftede stueetage ændres radikalt fra sit nuværende lukkede udtryk til en moderne minimalistisk og transparent underetage med gennemgående glasfacader på begge husets facader
De første tre etager af bygningen huser Danske Advokaters administration, og de øverste 3 etager rummer beboelseslejligheder.
Salen
Valencias trippelhøje sal er en unik rumlighed i det tætte brokvarter. Det store smukke rum med det gennemgående glasovenlys er, efter nedrivning af den tidligere mellembygning, placeret som en fritliggende bygning bag forhuset.
I salen er placeret et storskala-møbel, der både rummer den vertikale forbindelse mellem kælder, stuetage og 1. etage samt en svævende mødeboks der er placeret i visuel åben forbindelse med salen.
De eksisterende mure i salen er bibeholdt og renoveret så nænsomt som muligt. Det nye møbel er beklædt med specialprofiler i aluminium foran en akustisk dæmpende tekstil. Gulve og loft i salen er udført så neutralt som muligt i beton og akustikpuds. Indvendig i det nye møbel er alle flader malet gule for at understrege den nye rumlighed og skabe et aflæseligt rumligt hierarki.
Baghuset
Baghuset tilbyder mindre rumenheder, der er anvendes som supplement til salens funktion, i form af møde- og grupperum, samt kantine og køkken.

Parter bag projektet

Udførende Arkitekt: Dorte Mandrup Arkitekter A/S
Bygherre: Dreyers Fonden
Ingeniører: Jørgen Nielsen A/S (KON), JJ Byg A/S (VVS og EL)
Landskabsarkitekt(er): Dorte Mandrup Arkitekter A/S og 1:1 Landskab ApS
Hovedentreprenør: Jönsson A/S (konkurs undervejs), herefter fagentreprise.

Yderligere information om projektet

http://www.dortemandrup.dk

Sted

Vesterbrogade 32
1620 København V

Realiseret

2014

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2