fbpx

Ungdomsboliger på Østre Hougvej

Ny identitet gennem totalrenovering

Se mere

Ungdomsboliger på Østre Hougvej

Ny identitet gennem totalrenovering

Læs projektets egen beskrivelse

Hvor der før lå et ungdomsboligkompleks med tomme lejemål, sociale problemer og dårligt ry, ligger der i dag et attraktivt kollegium med markant arkitektonisk udtryk og velindrettede og lyse studieboliger.

AI har i samarbejde med OBH Rådgivende Ingeniører, entreprenør Hans Jørgensen & Søn og den almene boligorganisation Civica stået for en totalrenovering af ungdomsboligkomplekset på Østre Hougvej 48 i Middelfart, og renoveringen har skabt positiv opmærksomhed med sit radikale identitetsskifte.

Bidrag til omgivelser

Et af renoveringsprojektets stærke arkitektoniske greb er bygningens markante og identitetsskabende facade. På de nye svalegange og trappeforløb kan kollegianerne se og møde hinanden, hvilket både skaber en levende facade og et trygt miljø for beboerne. I enderne har beboerne mulighed for at sætte deres eget præg på svalegangene ved at indrette små altanmiljøer. Visuelt dominerer den smukke og rustrøde cotenstål, der står flot til murværkets varme teglsten og til de sorte vinduesrammer. Der er skabt en facade af høj arkitektonisk kvalitet, og der er ingen tvivl om, at renoveringsprojektet også har bidraget positivt til nærmiljøet på Østre Hougvej, der har fået et visuelt løft.

Eksempelværdi

Renoveringen på Østre Hougvej er et eksempel på, hvordan arkitektur kan skabe forandringer. Inden renoveringen stod ejendomsadministratoren over for problemer med hærværk, naboklager og en belægning på omkring de 50% med dårlig økonomi til følge. I dag er alle studieboligerne lejet ud, økonomien hænger sammen, og administratoren oplever, at beboerne trives i de nye boliger.

Udførelseskvalitet

Det er ikke kun byggeriets facade, der er forvandlet. Bygningen er indvendigt ombygget og nyindrettet, hvilket blandt andet har resulteret i, at antallet af boliger er reduceret fra 38 til 32, og at 8 af boligerne er lavet om til tilgængelighedsboliger. De nye boliger bærer præg af god kvalitet og veludnyttede kvadratmeter. Rummene er gennemlyste med høje vinduespartier og dybe vindueskarme, der er anvendt rene og rå materialer, og hver etage har deres egene identitetsgivende farver i gulvbelægninger såvel som på fliser i køkken og bad. Der er desuden foretaget gennemgribende energirenovering med udskiftning af installationer, efterisolering og ny facade.

Parter bag projektet

Bygherre: Civica. Totalrådgiver: AI Arkitekter og Ingeniører. Ingeniører: OBH Rådgivende Ingeniører. Entreprenør (hovedentreprise): Hans Jørgensen og Søn.

Yderligere information om projektet

http://www.ai.dk/projekter/2015-324-oestre-hougvej-32-ungdomsboliger/

Sted

Østre Hougvej 48
5500 Middelfart

Realiseret

2017

Indstillingsår

2018, 2019

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2