Udvendig renovering af almene boliger

Kollektivbyen Grantoften

Se mere

Udvendig renovering af almene boliger

Kollektivbyen Grantoften

Realiseret

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

5.001-20.000m2

Beskrivelse

Grantoften i Ballerup gennemgik en større udvendig renovering til en værdi af knap 187 mio. kroner fra august 2014 til juli 2016. Boligerne var beboet under renoveringen. Renovering bestod af 3 boligblokke på hver 8 etager. Hver blok rummer 8 opgange, og i alt blev 838 boliger renoveret.

Projektet omfattede en tagrenovering, hvor taget blev efterisoleret og derefter blev der lagt nye stålplader på taget, i alt 9.000 m2.

Endvidere er 2.100 stk. vinduer skiftet til træ og aluminium. Udskiftning af eksisterende ventilationsanlæg til nyt med varmegenindvinding. Etableret 4.600 m2 solcelleanlæg på taget.

Indretning af bebyggelsens parkeringsareal, reetablering af terrænopretning af arealer ved nordvendte facader samt etablering af ny affaldshåndtering.

Bidrag til omgivelser

Grantoftens udendørsarealer blev moderniseret, idet indgangspartierne blev renoveret, p-pladser fik ny belægning, og udendørsarealerne fik ny beplantning, inventar og belysning. Denne del af renovering har bidraget positivt til omgivelserne.

Energikrav og bæredygtighed

Renoveringen af Grantoften var primært en energirenovering, som ved hjælp af nyt tag, vinduer og ventilationsanlæg samt etablering af solcelleanlæg nedsætter energiforbruget i de eksisterende boliger væsentligt.

Sted

Baltorpvej
2750 Ballerup