fbpx

Transformation af Rød Lagerbygning i Carlsberg Byen

Fra kornlager til domicil

Se mere

Transformation af Rød Lagerbygning i Carlsberg Byen

Fra kornlager til domicil

Læs projektets egen beskrivelse

Projektet er en omfattende transformation af en historisk fredet industriejendom fra 1883, der oprindeligt blev anvendt til opbevaring af korn, lager og værksted, men nu er forvandlet til 6.000 kvm moderne domicil ejendom.

Projektet har taget et bevarende afsæt i den oprindelige murede bygningskrop. Der er, efter fjernelse af en tilstødende ikke bevaringsværdig industriejendom, blevet tilføjet et nyt muret facadeløb, tegnet i balanceret overensstemmelse med den resterende originale facade. På samme måde har ejendommen fået tilført en overbygning i glas. Projektet er et gennemarbejdet eksempel på hvordan en nænsom – og gennemgribende transformation gennem sin arkitektur kan genfortolke og genføde en bygning i balance med sin kontekst.

Projektet blev opstartet i 2017 og vi har dermed brugt mere end 6 år på at skabe det resultat der står i dag

Eksempelværdi

Projektet er et gennemarbejdet eksempel på hvordan en nænsom – og gennemgribende transformation gennem sin arkitektur kan genfortolke og genføde en bygning i balance med sin kontekst.

Solidt samarbejde

Holdet bag Rød Lagerbygning har over to årtier stået bag en række store transformationsprojekter sammen. Det betyder at vi har en stærk indbyrdes forståelse og møder projektet og dets udfordringer med en samstemmende og konsekvent ambition. Det er ikke en ambition som først og fremmest er båret af arkitekten - eller for den sags skyld af en bygherres interesser. Det er en fælles erfaring og et ligeværdigt mål om at skabe det bedste resultat. Og en trænet tålmodighed og forståelse for tidens værdi i en lang tilblivelse.

Levende bygningskultur

Projektet danner overgang mellem den nye rationelle arkitektur i Carlsbergbyen og de gamle villaer, samt de tilbageværende industrielle bygninger fra det gamle Carlsberg. Den nye facade optager rundbuerne fra sin egen bevaringsværdige facade samt fra Carlsbergs forskningscenter. Den nye øverste etage samler helheden og og spejler b.la formgivningen fra Carlsbergs nye hovedsæde. Den nye overbygning i glas, henter lys ind i bygningens center og deltager på den måde i at give bygningen nyt liv som arbejdsplads og erhvervsbygning og gør det muligt at bruge den brede lagerkonstruktion i hele sit spænd.

Parter bag projektet

Bygherre: CapMan / Revco
Udførende: SN Consult v. Steen Niebling
Arkitekt: ACT Architects og Sweco Architects
Ingeniør: EKJ Rådgivende Ingeniører
Lejerindretning: BRIQ

Yderligere information om projektet

https://actarchitects.dk/projekter/rod-lagerbygning/

Sted

J.C Jacobsensgade 12
1773 København

Fotos: ACT Architects A/S

Realiseret

2023

Indstillingsår

2024

Anvendelse

Erhverv

Areal

5.001-20.000m2