fbpx

Tranformationen af Middelfartgade 17

Udvidelse/tilbygning til en bevaringsværdig, industriel ejendom fra 1929/1940 på Østerbro.

Se mere

Tranformationen af Middelfartgade 17

Udvidelse/tilbygning til en bevaringsværdig, industriel ejendom fra 1929/1940 på Østerbro.

Læs projektets egen beskrivelse

En hævet tagkonstruktion giver nu plads til 600 m2 erhvervsareal på tagetagen, samt en stor tagterrasse med kig til B93 banerne. Den nye tagkonstruktion er beklædt med for-patineret zink, og de store kviste giver dagslys til den nye etage.
Formålet med renoveringen var at tilføje en ekstra etage og skabe flere kontorpladser til firmaet, der ejer bygningen. Området, hvor ejendommen er beliggende, er præget af en blanding af erhverv og boliger, som skulle integreres i et smukt samspil.
Bygningens placering fungerer som en inspirationskilde for de mange forbipasserende, og renoveringen er udført med respekt for den eksisterende bygningsanatomi, der vises som et relief i den nye struktur.
De konkrete renoveringsarbejder omfattede en hævet og isoleret tagkonstruktion, ny trappeskakt, elevator, tagterrasse, og tagkonstruktion i stål, blandt andet. De anvendte materialer inkluderede primært stål, zink, glas og eksisterende mursten. Hele 83% af bygningen er original.
Projektet og byggeriet blev udfordret af stram økonomi kombineret med ekstraordinære prisstigninger og globale konflikter. Desuden opstod der undervejs problemer med de konstruktive forhold, da bygningen er placeret på gammel opfyldning.
Efter renoveringen er bygningens U-værdi steget markant, da den er gået fra et ikke isoleret tag til et zinktag, der lever op til kravene i BR15.
Projektet er et godt eksempel på, hvordan man bør arbejde med den eksisterende bygningsmasse, tilmed en bygningsmasse, der allerede havde gennemgået en transformation i 1940’erne.

Eksempelværdi

Projektet er et godt eksempel på, hvordan man bør arbejde med den eksisterende bygningsmasse, tilmed en bygningsmasse, der allerede havde gennemgået en transformation.

Parter bag projektet

Bygherre : Østbanegade Aps
Udførende arkitekt : Plan1 Cobblestone Architects A/S
Rådgivere : Plan1 Cobblestone Architects A/S
Entreprenør: H-K Byg A/S

Sted

Middelfartgade 17
2100 København Ø

Realiseret

2023

Indstillingsår

2024

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000 m²