Tilbygning og renovering i Vanløse

Gul bungalow fra 1934 får en førstesal og ny facade

Se mere

Tilbygning og renovering i Vanløse

Gul bungalow fra 1934 får en førstesal og ny facade

Realiseret

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

En traditionel gul bungalow fra 1934 på oprindeligt 100 m2 har fået nyt liv og passer nu til en moderne børnefamilie. Med gennemrenoveret stueetage, ny førstesal, facade, vinduer og i alt 80 ekstra kvadratmeter er huset helt forvandlet.

Det kendetegner projektet:
– En markant og karakteristisk om- og tilbygning, som man dog ikke kan se, med mindre man kender huset i forvejen. Det færdige resultat fremstår som en komplet og sammenhængende bolig.
– Inspirationen fra den funktionelle byggestil har været gennemgående hele vejen, og valget af farver og de indvendige materialer sender en hilsen til husets oprindelige periode.
– Et fremtrædende element har været det klassiske hjørnevindue i stueetagen, som er etableret med et moderne tvist uden stolpe, men limet glas mod glas.

Eksempelværdi

De store danske byer er fyldt med traditionelle bungalower, typisk fra 1930’erne, som ofte er velholdte, i langtidsholdbare materialer, charmerende – men som oftest for små til en børnefamilie i dag. Nogen giver mulighed for at grave ekstra ud til kælder – her er der i stedet valgt en fuldt integreret førstesal, som har givet plads til tre store værelser og et stort badeværelse og dermed også givet stueetagen et kontor/gæsteværelse og et centralt køkkenalrum samt en tv-stue. Fra 1. salen er der en vasketøjsskakt direkte til vaskerummet i kælderen. Inspirationen ligger i ideen om at tage udgangspunkt i et ældre, men sundt hus, og konvertere det til et moderne familiehus ved hjælp af en førstesal.

Samarbejde

Bygherre har selv været arkitekt på projektet og har derved kunnet følge processen fra første spadestik til sidste penselstrøg. Håndværkerne har været nysgerrige på det lidt utraditionelle projekt og har haft stor forståelse for særlige ønsker og udført arbejdet i høj kvalitet.

Brugskvalitet

Huset var ombygget I 90’erne og bestod af et mindre køkkenalrum, to store stuer en suite med udgang til udestue samt et enkelt soveværelse, et mindre badeværelse og et gæstetoilet. Ønsket fra bygherre var et centralt køkkenalrum med udgang til terrasse i stedet for udestue og med trappen til førstesal centralt placeret for at skabe sammenhæng mellem etagerne. På førstesal var ønsket tre regulære værelser med fuld loftshøjde og et stort badeværelse. Der er skabt sammenhæng mellem rummene med et gulv i sildebensparket i egetræ, som løber fra rum til rum uden dørtrin. Herunder gulvvarme – og derfor ingen radiatorer. Der er lagt vægt på skræddersyede løsninger som ovenlysvindue i tv-stuen, vasketøjsskakt indbygget i væggen fra første sal til kælder, vandopvarmet knagerække med fjernvarme I entreen Husets åbne køkkenalrum er det naturlige centrum – fyldt med lys fra de store vinduer og med kontakt til både tv-stue og kontor/gæsteværelse.

Yderligere information om projektet

www.facebook.com/tilbygger

Tilbygger facade

Vi er kommet til den største milepæl - facaden er færdig :)Læs vores seneste blogindlæg herhttps://www.bolius.dk/jamen-det-ydre-betyder-da-noget-38146/

Slået op af Tilbygger i Tirsdag den 29. november 2016

Sted

Kaløvej 11
2720 Vanløse