fbpx

Thingvalla Allé 33

Opdatering af murermestervillaen

Se mere

Thingvalla Allé 33

Opdatering af murermestervillaen

Se flere af projektets billeder

Realiseret

2015

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Læs projektets egen beskrivelse

En klassisk murermestervilla er blevet moderniseret med åbne rum og bedre kontakt med haven, så boligen i dag passer perfekt til børnefamiliens behov. Arkitekten har ledet forløbet gennem hele processen fra indledende skitser til udbudsmateriale frem til tilsyn og aflevering. Nye rumforløb, lange bliklinier i stuen periferi og nye overflader har været kernen i kompromiset mellem respekt for den eksisterende murermesters begrænsninger og ønsket om tidsvarende rum.

Dette projekt er indstillet i samarbejde med Danske BoligArkitekter.

Energikrav og bæredygtighed

Husets tag er efterisoleres til bygningsreglementets krav. Overalt er der anvendt sunde og afprøvende materialer.

Brugskvalitet

Familien daglige liv har fået tidsvarende nye og åbne rammer. I stuen er der skabt et åbent rumforløb, der binder funktionsafsnit sammen til en helhed. På førstesalen er er det lille badeværelse med skrå vægge ændret til et rigtigt rum i den nye kvist.

Eksempelværdi

Ombygningen er et godt eksempel på kompromiset kunst. Både et åbent køkken - men alligevel seperat. Både respekt for murermestervillaens kvaliteter - men alligevel med en tidsvarende planløsning.

Samarbejde

Arkitekten har udfyldt rollen som tillidsperson og rådgiver i hele forløbet. Mellem bygherre, arkitekt og ingeniør har samarbejdet til færdiggørelse fungeret perfekt. Desværre var der meget bøvl med hovedentreprenøren. Men også den udfordring blev imødekommet og huset blev afleveret i høj kvalitet og uden mangler. Ombygningen er delvist foregået mens bygherren har boet i huset og diverse konflikter her er blevet håndteret.

Økonomi og værdiforøgelse

Efter færdiggørelsen er husets vurdering forøget med næsten det dobbelte.

Udførelseskvalitet

Højeste håndværksmæssige kvalitet overalt.

Yderligere information om projektet

https://www.wuttkeringhof.com

Sted

Thingvalla Allé 33
2300 København