fbpx

Transformation af hvidstensvilla

Fra kedlig hvidstens bongalow til arkitektonisk perle

Se mere

Transformation af hvidstensvilla

Fra kedlig hvidstens bongalow til arkitektonisk perle

Læs projektets egen beskrivelse

Den eksisterende hvidstensvilla var meget ringe isoleret. Villaen var træt og havde brug for en del kærlighed, før den kunne tages i brug af en moderne familie.
Men huset var udført i flere plan og fodaftrykket var spændende. Derfor lagde bygherren tanken væk om at nedrive og starte forfra og besluttede i stedet at transformere villaen. Der manglede plads, lys og forbindelse mellem ude og inde.
Derfor blev huset efterisoleret udvendigt og pudset i en lys, varm hvid. Alle vinduespartier blev skiftet og forøget. Det gamle glas og dørparti blev udført på ny, men som det eksisterende, hvorimod vi tegnede de øvrige vinduer helt om. Disse er udført med store faste glaspartier og mindre partier som kan åbnes.
Vi udførte en tilbygning og terrasse i læ bag huset. Her blev plads til pizzaovn og et indhak til en hyggelig spisekrog.
Huset blev fuldstændig strippet for indmad, og køkken og badeværelser blev etableret på nye placeringer. De nye materialer er alle af meget høj kvalitet og valgt i fin samstemning med hinanden.
Som arkitekt lyttede vi til bygherres behov og udfordrede dem med materialevalg samt indretning af badeværelser. Derefter tegnede vi den nye tilbygning, som skulle have forbindelse til både køkken-alrum og kælder. Dette endte i et hus, der nu har et helt andet stilsprog end det oprindelige, en villa med en stærk konsekvens i dens æstetik og et helt fantastisk og unikt hjem til en moderne famille.

Blik for brugerne

Udvendig efterisolering af hele huset, både facade og tag, samt nye energirigtige vinduer. Derudover isolering og renovering af kælder

Solidt samarbejde

Samarbejdet med bygherre har været superinspirerende og meget givende. Da vi kom til i processen, havde bygherre fået udført de første skitser af Arkitekt Mette Heide. Hun havde i et fint greb fået hovedstrukturen på plads. Der var stadig lang vej, da Zoom Arkitekter blev tilkaldt og startede samarbejdet med bygherre og entreprenøren. Dialogen var vigtig, for nedrivningen var startet, før projektet var tegnet færdigt. Tilbygningen, facader med vindues- og dørprojekt samt materialevalg manglede, da vi blev involveret i projektet. Som arkitekt lyttede vi til bygherres behov og udfordrede dem med materialevalg samt indretning af badeværelser. Derefter tegnede vi den nye tilbygning, som skulle have forbindelse til både køkken-alrum og kælder. Dette endte i et hus, der nu har et helt andet stilsprog end det oprindelige, en villa med en stærk konsekvens i dens æstetik og et helt fantastisk og unikt hjem til en moderne famille.

Levende bygningskultur

Huset er energioptimeret, og efterisoleret i facader, tag, vinduer og kælder. Der er under renoveringen også tilført en tilbygning, derudover er kælderen blevet inddraget.

Parter bag projektet

Arkitekt: ZOOM Arkitekter
Bygherre: Camilla Auerbach

Yderligere information om projektet

www.zoomarkitekter.dk

Sted

Nordsjælland
3460 Birkerød

Realiseret

2022

Indstillingsår

2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2