fbpx

Skjoldagervej

Renovering af et Svenn Eske Kristinsen kædehus

Se mere

Skjoldagervej

Renovering af et Svenn Eske Kristinsen kædehus

Læs projektets egen beskrivelse

Renoveringen af dette Svenn Eske Kristensen kædehus fra 1944 er et godt eksempel på hvordan vi kan transformere eksisterende bygningsmasse til nutidssvarende boliger, men stadig bevare den håndværksmæssige kvalitet og arkitektoniske nerve, som disse huse er lovprist for.

Kædehusene i Gentofte er tegnet af Svenn Eske Kristensen, bla kendt for Dronningegården i København samt produktionsbygninger til Carlsberg. Husene ligger på et stærkt skrånende bakke, og terrænet er løst ved at etablere en mindre mellemygning med forskudte etager ift hovedhusene. Boligerne er typiske for sin tid, med mindre stuer og værelser, samt et køkken placeret i kælderen, og er et arkitektonisk præg. Indvendigt fremstod boligen som i oprindelig stand, med badeværelser med terrazzogulve, og hvide glaserede fliser.

Bygherre ønskede at åbne op mellem rummene, samt etablere et fælles familiezone i stueetagen med køkken, spisestue og dagligstue. Tre rum blev føjet sammen, og der blev åbnet op til trappeopgangen, for at skabe en visuel forbindelse gennem huset. Som en reference til arkitektens ”champagnehuset”, blev der isat runde vinduer i forskellige størrelser. Badeværelserne blev renoveret med en intention om at bevare det oprindelige udtryk og materialitet, og derfor faldt valget bla. på terrazzo og fliser i en farvepalette fra arkitektens portfolio. Stueetagens nye mørkegrønne forramme køkken med terrazzobordplade er et stilrent og håndværksmæssigt element, der forener funktionalitet og æstetik.

Eksempelværdi

Sammenføjningen af stuer og trapperum med runde vinduer og et stort dørparti er med til at skabe et bedre flow og visuel forbindelse med husets øvrige etager

Parter bag projektet

Bygherre: Per Lindblad
Arkitekt: Mads Windfeldt Arkitekter ApS
Entreprenør: Andersen & Tardini ApS
Ingeniør: Kaare Skotte Rådgivende Ingeniører ApS

Yderligere information om projektet

https://madswindfeldt.dk/renovering-af-raekkehus/

Sted

Skjoldagervej 15
2820 Gentofte

Fotos: Sirca / Carsten Villadsen

Realiseret

2022

Indstillingsår

2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2