fbpx

Taastrupgård

solcelleanlæg

Læs projektets egen beskrivelse

Taastrupgaard er et boligområde i Høje-Taastrup Kommune tæt på København. Der bor omkring 2500 beboere i området og repræsentanter for ca. 50 forskellige nationaliteter. Her er plads til forskellighed og kulturel mangfoldighed på tværs af alle generationer. Der er 915 lejligheder i Taastrupgaard.

AKB Taastrupgaard har et i 2015 opført og i brugtaget et socelleanlæg på 5000 kvadratmeter. Anlægget forventes at kunne producere 780.000 kWh om året. Anlægget er fordelt på 20 underanlæg og oplagt på de blokke hvor strømmen kan bruges fra time til time. Anlægget er Nordens største på en almen boligafdeling.

”Vi er alle sammen ansvarlige for at passe på miljøet. Det her solcelleanlæg giver en kæmpe besparelse på CO2 udslippet, ” sagde Robert Lanther, der er medlem af afdelingsbestyrelsen i Taastrupgård.

Alle beboerne var inviteret med til indvielsen, der blev en sand folkefest med verdensmad, musik og optræden af de lokale rap-drenge, Elite 31. Borgmesteren var med til festen og udtalte bl.a.: “En af vores mest aktive boligafdelinger har taget et markant skridt i den grønne omstilling. I viser vejen for andre”.

Solcelleanlægget i tal

  • Opført: september 2014 – marts 2015
  • Pris: 15 mio. kr., der afdrages med 810.000 kr. årligt
  • Forventet produktion: 790.000 kW årligt – det svarer til ca. 50 % af det fælles elforbrug
  • Forventet årlig besparelse på regningen for fælles el på 500.000 kr.
  • Forventet reduktion af CO2 udslip på 315 ton årligt

Indstillet til KAB’s bæredygtighedspris

”Jeg synes, det er et helt fantastisk projekt og håber, det vil give inspiration og ny viden, der kan motivere andre boligafdelinger til at gå samme vej ” sagde Jens Elmelund, der også kunne fortælle, at Taastrupgaard er blevet indstillet til KAB’s bæredygtighedspris, der uddeles i maj.

Blik for brugerne

En Tesla kan køre 90 gange rundt om jorden på den strøm, solcellerne årligt producerer i Taastrupgaard, havde Michael Ziegler, der er ingeniør af uddannelse, regnet ud.

Brugskvalitet

På selv en gråvejrsdag producerer solcelleanlægget 75 kWh ‒ eller for 150 kr. i timen. De mange penge, Taastrupgaard for fremtiden sparer på elregningen, skal bl.a. gå til aktiviteter for beboerne og forbedringer af udearealerne.

Eksempelværdi

Se ovenstående beskrivelse

Økonomi og værdiforøgelse

Det forventes at anlægget vil give et overskud på 500.000 kr. om året.

Parter bag projektet

Høje-Taastrup Kommune, KAP

Yderligere information om projektet

http://www.taastrupgaard.com/om-tastrupgard/solceller

Sted


Høje-Taastrup

Realiseret

2015

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

5.001-20.000m2

Indstillet til Jubilæumsprisen 2017