fbpx

Tårnparken i Roskilde

Facaderenovering transformerer boligblokke i Roskilde

Se mere

Tårnparken i Roskilde

Facaderenovering transformerer boligblokke i Roskilde

Læs projektets egen beskrivelse

I Roskilde har A/B Tårnparkens tre boligblokke fået nyt liv med en facaderenovering, der vinker farvel til afskallet facadepuds og byder velkommen til et moderne udtryk. Boligblokkene, som samtidig har gennemgået en energioptimering, er blevet udstyret med robuste facadeplader, der sikrer lang levetid og lav vedligeholdelse. Udover den visuelle opgradering af boligblokkene er resultatet lavere driftsomkostninger og et bedre energiregnskab.

Facaderne trængte til en opgradering, og derfor blev den gamle beklædning fjernet og de eksisterende facader energioptimeret. Der blev monteret ny facadeisolering med uorganiske stålregler. Boligblokkene blev isoleret med Redair Multi fra ROCKWOOL, og efterfølgende blev facaden beklædt med facadeplader fra Rockpanel. Samtidig fik facaden et visuelt løft, som opgraderer både boligblokke og området omkring Gyvelvej.

Renoveringen blev udført, mens beboerne stadig boede i deres lejligheder, og dermed slap de for genhusning. Takket være den effektive installation var arbejdsplatformene oppe i en begrænset periode, og beboerne oplevede derfor så få gener som muligt under renoveringsarbejdet

Blik for brugerne

De nye facadeplader er produceret af stenfibre fra basalt, som er et råmateriale med en høj bæredygtighed. Desuden er de energioptimerede og giver derfor et bedre energiregnskab. Både boligforening og beboere kan dermed glæde sig over nye facader, der er optimeret visuelt og energimæssigt uden at gå på kompromis med omtanken for miljø og bæredygtighed

Inspirerende ressourcetiltag

Den tidligere afskallede facadepuds er udskiftet med facadeplader i klassiske mørke toner med et flot farvespil og kombineret med indfarvede afslutningsprofiler ved vindueslysninger og bygningshjørner. Det giver et visuelt løft, der opgraderer både boligblokkene og området omkring Gyvelvej.

Eksempelværdi

Andelsboligforeningen Tårnparken er et eksempel til efterfølgelse for, hvordan man kan renovere facaden med et minimum af gener for beboerne og en visuel opgradering kombineret med lavere driftsomkostninger og et bedre energiregnskab.

Levende bygningskultur

Valget faldt på facadeplader fra Rockpanel grundet det komplette og gennemtænkte montagesystem, der også egner sig til ældre ejendomme, hvor der nu engang kan forekomme skævheder. Pladerne er meget lette i vægt, hurtige at skære til på pladsen, og resultatet er en nemmere og hurtigere montering. Drift og vedligehold er også en vigtig parameter, og skulle en plade blive beskadiget, er det relativt nemt at udskære en ny. Pladerne er overfladebehandlet, og det gør dem selvrensende overfor skidt og snavs og nemmere at rengøre, hvis der kommer graffiti på. De kan dermed modstå lidt af hvert og har en lang levetid foran sig.

Parter bag projektet

Rambøll, PNP-BYG A/S, Rockpanel

Yderligere information om projektet

https://www.rockpanel.dk/inspiration/roskilde-ab-taarnparken/

Sted

Gyvelvej 17
4000 Roskilde

Realiseret

2020

Indstillingsår

2021, 2022

Jubilæumskategori

Bolig

Areal

5.001-20.000m2