fbpx

Multisal på Den Lille Skole i Bagsværd

Multisal til musik, gymnastik og teater

Se mere

Multisal på Den Lille Skole i Bagsværd

Multisal til musik, gymnastik og teater

Læs projektets egen beskrivelse

Om og tilbygning af bevaringsværdig skole fra 1800 tallet

Plads til fri leg !

Den lille Skole i Lyngby har prioriteret at få et godt rum til bevægelse og musik. Den nyrenoverede sal er blevet skolens hjerte. Et fantastisk nyt rum, som er i øjenhøjde med børnene.

Skolen i Lyngby ligger i en tidligere landbrugsejendom, og en længe på gården har hidtil udgjort skolens multirum. Den lille Skole har meget fokus på bevægelse, musik og teater og rammerne var ikke optimale. Nu har skolen fået rummet renoveret af arkitektfirmaet Utzon & Christensen Arkitekter, som har sans for samspillet mellem et rum og de rette materialer. Multirummet er også blevet opgraderet med et godt lydanlæg. Multirummet er blevet klædt i egetræslister, der har givet rummet en smuk helhed og samtidigt sikret en god akustik. Egetræet har en varm glød, der virker beroligende på sanserne. De præcise trælister giver også en fin kontrast til de synlige spær i loftet, som samtidigt er fremhævet som funtionel dekoration.

Scenen i centrum

Arkitektfirmaet har været i et tæt samarbejde med skolen, rådgivere og håndværkere og herigennem oplevet en meget frugtbar proces og ikke mindst et succesfuldt resultat. Trælisterne fra Moelven er typen Stripe paneler med eg på ydersiden og med bagvedliggende sort dug. Denne løsning på væg og lofter har givet en effektiv lyddæmpning og samtidigt en løsning som kunne matiche de store krav i forhold til brand. Rummet, som har en længere bygningshistorie har nogle forventelige skævheder, men det har netop inspireret arkitekten til at give køb på symmetri og orden og derimod gennemarbejdet de mange, små funktioner for en scene, der er blevet tre gange større end den tidligere. Multirummet har fået en markant bedre lyd, som gør det muligt at arrangere større koncerter eller teaterstykker eller bare at lade børenene slå sig løs i det store rum !

Blik for brugerne

Genbrug af byggematerialer

Inspirerende ressourcetiltag

Optimering af det sociale og kreative samværd på skolen

Solidt samarbejde

Forholdet mellem bygherre, rådgiver og hovedentreprenør har fungeret perfekt

Levende bygningskultur

Kun første klasses materialer er brugt

Parter bag projektet

Bygherre: Den lille skole
Arkitekt: Christian Liebmann
Entreprenør: B3 Tømrer og Snedkerfirma
Moelven har leveret: Ca 600 m2 Stripe paneler
Eg 1 side, sort dug

Sted

Gammelmosevej 226
2800 Lyngby

Fotos: Jeg har sendt link til dropbox med billeder - scene før renovering

Realiseret

2020

Indstillingsår

2021, 2023

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2