fbpx

Spiloppen

Renovering og tilbygning med respekt

Læs projektets egen beskrivelse

Det arkitektoniske motiv er en nutidig fortolkning af den eksisterende bygnings karakteristiske sadeltage, med integrerede bæredygtige løsninger. Tilbygningens asymmetriske sadeltagsfoldning og vifteformede planløsning tilfører hele anlægget et moderne og tidssvarende udtryk såvel arkitektonisk, funktionelt og organisatorisk.

Ombygningen respekterer den nuværende arkitektur, med en stor grad af genanvendelse af den gode eksisterende struktur i råhuset. Tilbygningen tilpasser sig grunden og den eksisterende bygning, samt tilfører Spiloppen en ny og spændende organisering.

Blik for brugerne

Den grønne Spiloppen er kendetegnet ved et meget lavt energiforbrug via en klar bæredygtig strategi. Spiloppen signalerer synligt bæredygtighed – det er en væsentlig pædagogisk pointe for alle børn og voksne. Solceller er integreret i glasfelterne på sydfacaden, som en solcelleskov, der kaster et spændende og legende skyggespil på gulvet. Bæredygtighed og leg forenes, og i det daglige vil man opleve hvordan kunstlyset automatisk slukkes, når dagslyset er kraftigt nok.  Ombygningen opfylder kravene for energiklasse 2, hvilket opnås ved: Nye vinduer og døre i lavenergiklasse, effektiv dagslysstyring, 20 m2 solceller, effektiv kunstbelysning med høj virkningsgrad, isolering af bl.a. tagrum, ventilationsaggregater med en høj virkningsgrad (fælles med tilbygning). Tilbygningen opfylder kravene for energiklasse 1, hvilket opnås ved: Optimering af tilbygningen efter solorientering, en kompakt bygningskrop, 35 m2 solceller, udførelse af integreret solafskærmning via tagudhæng og gangbro i etageadskillelsen.

Parter bag projektet

Aarhus Kommune
Pluskontoret Arkitekter
A. Enggaard, Stokvad & Kerstens Ing.

Yderligere information om projektet

http://pluskontoret.dk

Sted

Pilegårdsvej 95
8361 Kolt, Hasselager

Realiseret

2011

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2