fbpx

Sofiebadet

Læs projektets egen beskrivelse

Sofiebadet på Christanshavn har været igennem en nænsom modernisering og ombygning. Den gamle badeanstalt kan nu tilbyde nye kurbadsoplevelser midt i København.

Sofiegades Badeanstalt blev opført i 1909. Den smukke bygning i det gamle Christianshavn er den ældste og mest intakte af de to brusebadeanstalter, der er tilbage i København. I januar 2000 blev huset fredet efter ansøgning fra den nedsatte badehus-gruppe pga. dets kulturhistorie og enestående interiør.

Det ombyggede badeanlæg består af 270 m², heraf 15 m² i en mindre tilbygning. Selve kvindebadet med ankomst, omklædning og bruserum i marmorkabiner er bevaret så intakt som muligt. Interiøret er ført tilbage, så det ligger tæt på det oprindelige. Dermed imødekommer man de fredningsmæssige interesser i huset, således at man har været friere stillet i det store baderum, mandebadet. Det er indrettet med sauna, handicaptoilet og forskellige varme og kolde bade.

Projektet baserer sig på bæredygtige principper, både hvad angår vand, ventilation, varmeisolering, materialer og etablering. Sofiebadet viser, at byens badeliv stadig kan blomstre. Det er ikke bare et badehus, men et kulturhus med koncerter, oplæsninger, foredrag, udstillinger samt møde- og opholdsmuligheder i form af café.

Parter bag projektet

Tegnestuen Thyra og Fornyet Energi.

Sted

Sofiegade 15
1418 København

Realiseret

2012

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Kultur

Areal

1-500m2