fbpx

Patienthotellet

Nordsjællands hospital

Læs projektets egen beskrivelse

Projektet omfatter ombygning af Nordsjællands Hospitals tidligere sygeplejerskeskole til et nyt patienthotel. Patienthotellet er bygget i den gamle sygeplejerskeskole med respekt for den eksisterende bygning, men med et moderne udtryk. Nøgleordene har været: lyst, luft og hjemligt.

I forbindelse med ombygningen er der etableret en ny facade mod syd. Hovedplanen er disponeret med et stort dobbelthøjt fællesrum mod nord. Fællesrummet er overdækket med glastag. Mod syd er patienthotelværelserne placeret i to etager. Der er på 1. sal adgang til værelserne via en balkon i åben forbindelse med fællesrummet.
 Patienthotellet er indrettet med reception, 16 sengestuer, fællesfaciliteter med café, tekøkken, pc-pladser, et lille bibliotek med pejs og fælles terrasse.

Herudover er der etableret personalearbejdsplads, møderum, hvilerum, medicinrum, skyllerum, sterildepot og tilhørende faciliteter. 
Hver stue er indrettet med eget toilet og bad, arbejdsplads, garderobe og køleskab. Værelserne varierer i størrelse. Der er indrettet med sengenicher i hvert værelse med plads til 2 senge. Værelserne i stuen har adgang til terrasse, hvorimod værelserne på 1. sal har franske altaner.

Parter bag projektet

Bygherre: Region Hovedstaden
Arkitekt: HCM Arkitekter
Rådgivende ingeniør: Bascon
Entreprenør: Skou Gruppen

Sted

Dyrehavevej 29
3400 Hillerød

Realiseret

2013

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2