Søvilla i pagt med søen ved Silkeborg Langsø

Fra 1941 til 2020 transformation

Se mere

Søvilla i pagt med søen ved Silkeborg Langsø

Fra 1941 til 2020 transformation

Realiseret

2020

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

Med drømmen om at skabe et hjem i tæt forbindelse med naturen og søen og bringe en murmester villa fra 1941 bygget under krigens hærgen i Danmark ind i 2020 med en arkitektur der forbinder huser med søen og den oprindelige stil med et moderne udtryk.
Boligen er gennemrenoveret hvor gammel spagnum isolering lagt på aviser fra 1941 er fjernet under de gamle gulvbrædder og ny isolering og gulvvarme nedlagt. Etablering af ny energivenlig el i alle installationer og etablering af moderne vand afledning. Da huset er en ældre dame krævede åbning af hele husets facade mod søen en tæt dialog med arkitikt og ingeniør om design, bæreevne og sammenhæng hele huset rundt udvendig og indvendigt for at skabe en moderne bolig i samspil med natur, sø og oprindelig murmester villa stil fra tidsalderen.
I samspil med hus og have arkitekt er hus, have og sø smeltet sammen til en enhed med en bolig der både er inde og ude på en og samme tid.

Eksempelværdi

Tilbygning og terrasse til huset skaber en moderne forbindelse mellem huset fra 1941 og haven ned mod søen og skaber derved en sammenhæng mellem huset, haven og søen og en naturlig overgang i aktivitet mellem huset og naturen ved søen.

Sted

Søholt alle 50
8600 Silkeborg