fbpx

Søvænget

Renovering af bolig

Se mere

Søvænget

Renovering af bolig

Læs projektets egen beskrivelse

Huset var sodskadet, og garage og carport nedbrændt.
Garage og carport er genopført som træbygninger, og indretning i huset er ændret.

Blik for brugerne

Energikravet er hævet væsentligt med 300 mm i tagfladen og vinduer/døre med 3-lag lavenergi Thermo, gulvet i badeværelser og stuen er med gulvvarme, udlagt på polystyrenplader. At alle ydervægge, fundamenter, kældergulve og trappe, trægulvbjælker og tagspær er bevaret giver en god bæredygtighed, så der ikke anvendes materialer og energi til at brække ned, bortkøre og genopbygge.

Brugskvalitet

Der er isat træ/alu vinduer 3-lags, og opsat sternkanter beklædt med sort alu. for at opnå minimal vedligeholdelse. Det store udhæng på taget er bevaret, da det beskytter murværket, som er kalksandsten fra 1973 og stadig fremstår pænt og lyst. Til lofter er der anvendt troltekt for at opnå god lydakkustik. Gulvbelægning er i stue, køkken, værelser og gang laminat, lagt på "no noise" lydunderlag, det er meget ridse- og slidstærk samt nemt at holde rent. I kælder og på trappe samt i badeværelser er der valgt flisebelægning.

Bidrag til omgivelser

Huset er beliggende midt på blind villavej. Nabohuset er også renoveret i samme stil og farver, de øvrige huse er velholdte og forholdsvis store 1½ plan og 2 etagers huse, så det hele ser pænt ud og signalerer samtidig, at der sker noget i kvarteret.

Eksempelværdi

Selv om huset var sodskadet, og indretning med små værelser og køkken i et hjørne yderst af huset, lykkedes det at flytte køkken til midt i huset og lægge værelser om så ydervægge/sokkel, kælder, bjælkelag og spær blev bevaret

Solidt samarbejde

Renoveringen var samarbejde mellem ejer og in-put fra lokal murer og tømrer og ingeniørberegninger og byggetilladelser.

Økonomi og værdiforøgelse

Pga brand i garage og carport blev en stor del betalt af forsikringen. Boligen blev sodskadet og det udløste erstatning til afrensning og maling. Denne erstatning samt en ekstra "pose penge" til bl.a nyt køkken, bad fra bygherre gjorde at renoveringen stadig blev fornuftig i forhold til de øvrige huspriser i byen.

Udførelseskvalitet

Alle arbejder er udført af lokale håndværkere med ry for god kvalitet, hvilket de også har levet op til, og valget af materialer er foregået i samarbejde med håndværkerne og deres erfaringer. Til de udsatte udvendige dele som stern og døre er anvendt sort alu. p.g.a. lav vedligehold, og det flotte udtryk. Vægbeklædninger ved indgang og carport som sortmalet brædder - de er beskyttet af udhæng og giver facaden en kontrast til de lyse murværk samt det behagelige trælook. Skydedøre ved carport og redskabsrum er galv. stålrammer med bræddebeklædning - lette at åbne og let adgang med f,eks cykler og barnevogn, og når de er lukket en dejlig uforstyrret gårdhave. Garageport er ledport i stål med fjernbetjent åbning - "det er da let".

Parter bag projektet

Bygherrre: Kirsten Brinch
Ingeniør: Emil Mortensen
Udførende: Tømrermester Martin Haasen Jensen ApS

Sted

Søvænget 12
8680 Ry

Realiseret

2017

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2