fbpx

SØNDERBORG ANDELSBOLIGFORENING

Solceller på 19 boligblokke

Se mere

SØNDERBORG ANDELSBOLIGFORENING

Solceller på 19 boligblokke

Læs projektets egen beskrivelse

Sønderborg Andelsboligforening har fået installeret 3.000 m2 tag-integrerede solceller på 19 boligblokke. Solcellerne dækker op imod 40 % af strømforbruget og beboerne kan glæde sig over at tænde lyset og bruge vaskemaskinen uden en unødig belastning for klimaet.

Med SustainSolutions finansieringsmodel har boligforeningen fået solceller på taget uden at beboerne behøver at være nervøse over huslejestigninger. Investeringen betales nemlig tilbage via de penge, som de sparer på energien. Når beløbet er betalt tilbage får boligforeningen gavn af den fulde besparelse, som anlægget giver.

Projektet har som det første været i totaløkonomisk udbud, hvor de bydende konkurrerede om at kunne levere den kortest mulige tilbagebetalingstid, samtidig med at de skulle finansiere den samlede entreprise.

Det har skabt tryghed for boligforeningen, at finansieringen er en del af entreprisekontrakten. Sønderborg Andelsboligforening har hermed fået en tilpasset energirenovering, hvor energibesparelser og økonomi hænger sammen.

Blik for brugerne

Anlægget producerer ca. 450.000 kWh årligt- det svarer til det årlige strømforbrug i 90 parcelhuse. CO2 besparelsen udgør ca. 150 tons årligt- det svarer til udledningen fra en bil, der kører mellem København og Århus 4.300 gange.

Brugskvalitet

Taget bliver nu også brugt til at producere grøn strøm til foreningen.

Solidt samarbejde

Det var altafgørende, at foreningen kunne få solceller på taget uden risiko for stigninger i huslejen for beboerne. Projektet har som det første været i totaløkonomisk udbud, hvor de bydende konkurrerer om at kunne levere den kortest mulige tilbagebetalingstid, samtidig med at de skal finansiere den samlede entreprise. At projektet ikke har skabt huslejestigninger, gjorde det nemmere for beboerne at sige ja til.

Økonomi og værdiforøgelse

SustainSolutions har finansieret udgifterne til projektet, som betales tilbage med energibesparelserne på 12 år. Herefter går alle besparelserne til foreningen.

Udførelseskvalitet

Foreningen valgte en rigtig flot integreret solcelleløsning. Besparelsen på elregningen betaler projektet tilbage - derfor er udførselskvalitet og ikke mindst kvaliteten af de tekniske løsninger helt afgørende i alle de projekter SustainSolutions er involveret i.

Parter bag projektet

Bygherre: Sønderborg Andelsboligforening (Afd. 22 Kløver- og Hvedemarken)
Rådgiver: DEM (Danish Energy Management)
Hovedentreprenør: SustainSolutions

Sted

Bygtoften 2
6400 Sønderborg

Realiseret

2017

Indstillingsår

2020

Anvendelse

Bolig

Areal

5.001-20.000m2