fbpx

Søbo

afd. 10

Læs projektets egen beskrivelse

Afdelingen er opført i 1962 og består af 4 bygninger på tre etager med i alt 60 boliger.

Det skal være skidt før, at det kan blive godt. Det gælder tit ved større ombygnings- og renoveringsarbejder, og i afdeling 10 døjede beboerne ikke kun med støj og støv fra deres renoveringsarbejder, men også med delvis mørke fra stilladsinddækning med plastic i den tid, hvor de enkelte blokke får nye ydermure og nye tage.

Denne omfattende løsning med stilladsinddækning blev valgt, da den største frygt ved byggeriet var, at der ville opstå fugtskader undervejs. Den fulde inddækning var lidt dyrere end ved normalt stilladsarbejde, men var nødvendigt for at imødekomme eventuelle fugtskader.

Tidsplanen skred lidt, da de massive mure i stueplan har været sværere at bryde af end først antaget, og der måtte blive udskiftet underentreprenør på denne opgave undervejs.

Beboerne havde et år med byggelarm fra 6.45 til kl. 16.00 hver dag, inkl. nogle weekender. Heldigvis var sommeren 2014 fyldt med godt vejr, så mange af beboerne har opholdt sig udendørs på græsplænen og bænkene. Dette har givet et godt sammenhold i afdelingen. Beboerne fik italesat flere af deres ønsker for et fremtidigt fællesområde, inkl. både pavillon, bålsteder, ny legeplads med nyt legehus, frugttræer, højbede og nye hyggekroge. I afdelingen er der efterfølgende blevet opført en pavilion og en nyere legeplads.

Bygningerne har fået nyt tag, vinduer og facader.

Blik for brugerne

Den ene af de 4 blokke har desuden fået et solcelleanlæg på næsten hele tagfladen mod syd. Strømmen herfra er til afdelingens fællesforbrug, som først og fremmest er vaskeriet, som er for alle 60 lejligheder, da der ikke er plads eller strøm nok i badeværelserne til at beboerne kan have deres egne vaskemaskiner. Det er et 22 kWp anlæg med 88 paneler. Solcellerne er her holdt i sort, så det passer til de sorte paptage.

Brugskvalitet

Det endelige resultat har givet beboerne bedre komfort i lejlighederne og været med til at hindre indtrængende fugt, som der har været en del af i de gamle facader.

Parter bag projektet

Bygherre: Boligforeningen Søbo
Arkitektfirmaet 78 A/S

Sted

Orla Lehmannsvej 1-13 og Grundtvigs Allé 1-5

Realiseret

2014

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Indstillet til Jubilæumsprisen 2017