fbpx

Skovringen

Total renovering

Se mere

Skovringen

Total renovering

Læs projektets egen beskrivelse

På grunden lå der en ældre ejendom opført i 1959 med et samlet areal på 125 m2. Idéen var, at rive så meget som muligt ned af den eksisterende ejendom, bibeholde fundamentet samt udvendige bærende vægge og bygge ovenpå for at få mest muligt ud af bebyggelsesprocenten.

Bebyggelsesprocenten udelukkede, at en 2. sal kunne etableres ovenpå det eksisterende fundament. Dette løste vi ved at bygge en 1. sal med stor tagterrasse, da terrasser ikke medregnes i bebyggelsesprocenten.

For at overholde reglerne om højdegrænse ind mod naboen, valgte vi at sænke facaden og lave skråt tag for at give huset karakter af noget større og for yderligere at udnytte bebyggelsesprocenten.

Tre pejse skulle installeres, en på tagterassen, en indvendigt og en udvendigt. Skorstenen blev derfor et vigtigt element i husets design og markant i og med at den adskiller tagterrassen med det resterende.

Resultatet er et moderne og funktionelt hus med lækre detaljer, flydende overgange fra rum til rum, store elementer, skydedøre i stueplan mod haven, der åbner helt op til terrassen.

Blik for brugerne

Da bygningen er opbygget af træelement kassetter er klimaaftrykket væsentligt nedbragt og bygningen er i harmoni med sine grønne omgivelser.

Inspirerende ressourcetiltag

Forskellen mellem det lave, celleinddelte enfamiliehus der tidligere lå på grunden og renoveringen er som nat og dag. Renoveringen havde til formål at åbne så meget op som muligt mod haven og mod omgivelserne. At dyrke det modsatte af det tunge mørke, med et udhæng som indeholder ét langt skydeparti. Funktionaliteten af huset og åbenheden mod omgivelser gør projektet noget helt særligt.

Solidt samarbejde

Der har under processen været udfordringer med at få den ønskede geometri indpasset på det eksisterende fundament, men det tætte samarbejde mellem arkitekt, ingeniører og bygherre har været nøglen til at kunne få realiseret projektets potentiale.

Levende bygningskultur

Et for længst opgivet hus på en smuk placering har fået nyt liv igennem en totalrenovering. Både med energirigtige løsninger, høj isoleringsevne og en markant markedsværdi forøgelse er projektet en succes.

Parter bag projektet

Projekterende arkitekt/ingeniør: Ingeman Fischer
Bygherre: 3003 Ejendomme

Yderligere information om projektet

https://ingemanfischer.dk/references/skitseprojekt-arkitektarbejde/

Sted

Skovringen 12
2950 Vedbæk

Realiseret

2020

Indstillingsår

2021

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2