Skovringen

Total renovering

Se mere

Skovringen

Total renovering

Realiseret

2020

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

På grunden lå der en ældre ejendom opført i 1959 med et samlet areal på 125 m2. Idéen var, at rive så meget som muligt ned af den eksisterende ejendom, bibeholde fundamentet samt udvendige bærende vægge og bygge ovenpå for at få mest muligt ud af bebyggelsesprocenten.

Bebyggelsesprocenten udelukkede, at en 2. sal kunne etableres ovenpå det eksisterende fundament. Dette løste vi ved at bygge en 1. sal med stor tagterrasse, da terrasser ikke medregnes i bebyggelsesprocenten.

For at overholde reglerne om højdegrænse ind mod naboen, valgte vi at sænke facaden og lave skråt tag for at give huset karakter af noget større og for yderligere at udnytte bebyggelsesprocenten.

Tre pejse skulle installeres, en på tagterassen, en indvendigt og en udvendigt. Skorstenen blev derfor et vigtigt element i husets design og markant i og med at den adskiller tagterrassen med det resterende.

Resultatet er et moderne og funktionelt hus med lækre detaljer, flydende overgange fra rum til rum, store elementer, skydedøre i stueplan mod haven, der åbner helt op til terrassen.

Samarbejde

Der har under processen været udfordringer med at få den ønskede geometri indpasset på det eksisterende fundament, men det tætte samarbejde mellem arkitekt, ingeniører og bygherre har været nøglen til at kunne få realiseret projektets potentiale.

Energikrav og bæredygtighed

Da bygningen er opbygget af træelement kassetter er klimaaftrykket væsentligt nedbragt og bygningen er i harmoni med sine grønne omgivelser.

Yderligere information om projektet

https://ingemanfischer.dk/references/skitseprojekt-arkitektarbejde/

Sted

Skovringen 12
2950 Vedbæk