fbpx

Skolen i Bymidten Helsingør

Et nyt samlingspunkt for læring, fritid og foreningsliv

Se mere

Skolen i Bymidten Helsingør

Et nyt samlingspunkt for læring, fritid og foreningsliv

Læs projektets egen beskrivelse

Visionen for Skolen i Bymidten var at skabe et centralt kraftcenter, hvor skole, musikskole samt idræt og bevægelse kunne indgå i nye fællesskaber og samarbejdsformer. Den samlede skole disponerer over spor fra 0. – 9. klasse samt integrerede faciliteter for SFO og Klub.

Projektet omfattede renovering af seks eksisterende bygninger samt opførelse af ny værkstedsbygning med faglokaler og madskole (1.220 m2), tumlesal med idræts- og bevægelseshus for indskoling (330 m2) samt udskoling, musikskole og idrætshal (7.550 m2).

Fem af de seks eksisterende rødstensbygninger har som bevaringsværdige krævet særlig opmærksomhed i forbindelse med arbejderne.

I forbindelse med nybyggeriet og Madskolen blev der etableret et nyt storkøkken til fødevaretilberedning- og produktion samt undervisningsformål. Arbejderne omfattede bl.a. rustfri sugelofter, kipsteger, kipgryder, kølerum samt tunnelopvasker med omvendt osmoseanlæg.

Fokus på bæredygtighed og lavenergi har været centralt for byggeriet, hvor grønne tage, solceller og et omfattende LAR-projekt indgår som energivenlige og klimasikrende elementer.

Inspirerende ressourcetiltag

Skolen fungerer i dag som bydelens nye samlingssted med mulighed for anvendelse af skolens mange faciliteter til både skole og fritid.

Parter bag projektet

Kjaer & Richter, Lyngkilde Rådgivende Ingeniørfirma
Helsingør Kommune

Yderligere information om projektet

https://elindco.dk

Sted

Marienlyst Alle 2
3000 Helsingør

Fotos: Lars Engelgaard

Realiseret

2019

Indstillingsår

2022

Jubilæumskategori

Institutioner

Areal

5.001-20.000m2