fbpx

Skibsteds Hus

Læs projektets egen beskrivelse

Familien Skibsted købte i foråret 2013 et fredet norsk træhus smukt beliggende på en skråning ned til Vejlesø i Holte. Familien hyrede tegnestuen MLRP og den tyske stjernearkitekt Jürgen Mayer til at stå for restaureringen af den tidligere sommerresidens fra 1897.

Renoveringen af Skibstedhus er et strålende eksempel på hvordan bevaringsværdierne kan gå hånd i hånd med de nyeste energirenoveringsmetoder
Der blevet tilføjet en ekstra etage til huset i kælderniveau, som skyder sig ud af skråningen og har udsigt over søen. En moderne tilbygning som tager sit arkitektoniske udgangspunkt i det eksisterende hus med dets forskellige vinduesformater og buede vinduer, men fortolket på en moderne måde.
Huset er blevet efterisoleret indvendigt og i taget for at opgradere huset energimæssigt, og alle døre og vinduer blevet udskiftet med specialbyggede Bøjsø vinduer for at forbedre U-værdier. Desuden har huset fået specialdesignet køkken i eg og messing med en moderne fortolkning af stuk, fem specialdesignede badeværelser med spejlvægge og et kæmpe walk-in closet med udstillingsmontre.

Parter bag projektet

Arkitekter: MLRP & Jürgen Mayer

Sted


Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2