fbpx

Sdr. Nissum Hallen

Læs projektets egen beskrivelse

Med fornyelsen af Sdr. Nissum Hallen har lokale kræfter og professionelle sammen formået at skabe et byggeri, der viser vejen frem for mange gamle, mørke idrætshaller.

Den udslidte og triste hal fra 1975 er blevet et moderne lyst og åbent miljø med en række nye og gamle aktivitetsmuligheder. 
For at opnå en bedre udnyttelse af hallens areal til både nye aktiviteter og opholdspladser, er den store idrætsbane blevet beskåret fra 20×40 meter til 18×36 meter.

Hallens foyer er indrettet med café, skærme med adgang til hallens bookingsystem og lokalhistorisk arkiv. Det er muligt at benytte foyeren som møderum. I gavlen mod vest er der indrettet aktivitetsrum i to etager. Her er der også mulighed for at overnatte for turister og besøgende foreninger. Endelig er der fra denne gavl adgang til et aktivt udeområde.
Bag den røde skydevæg i den østlige gavl gemmer sig en kombination af squashbane og scene til optræden.
I tilknytning til omklædningsrummene er der etableret et mindre udendørs afskærmet gårdrum.

Sdr. Nissum Hallen er en del af Lokale og Anlægsfondens projekt “Nyt liv i gamle haller”, hvor man parrede tre udtjente idrætshaller med tre arkitekter, for at vise at det er muligt at gøre en gammel hal til et moderne idræts- og kulturcenter med spændende arkitektur og fleksibel funktionalitet for kun 10 mio. kr. og med en udvidelse af grundarealet på maksimalt 10 procent.

Parter bag projektet

CEBRA A/S
Cowi

Sted

Kirkebyvej 11
6990 Sdr Nissum, Ulfborg

Realiseret

2011

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Kultur

Areal

501-5.000m2