fbpx

SJ kontor

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma as

Læs projektets egen beskrivelse

SJ har hovedkontor i Århus og har indtil 2014 haft et mindre kontor i periferien af København. I 2014 blev det besluttet at etablere et nyt og større kontor med central placering i København. Dette med henblik på bedre muligheder for vækst samt større synlighed.

Rammen er et hus fra 1895, opført med en bærende stålkonstruktion. Denne bygningskonstruktion gør det muligt at indrette med meget store rum og god loftshøjde – en sjældenhed i hjertet af København.
Lejemålet var nedslidt og opdelt i mange små rum. Det er nu blevet renoveret, så det fremstår som en rå og kreativ ramme med en industriel og værkstedsagtig karakter. Her rummes både kontorområder, små og store møderum, dagligstue, køkken og værksted til brug for medarbejdere fra hele landet.

Det er lykkedes at skabe åbenhed og sammenhæng i et kringlet lejemål, som strækker sig gennem forhus, sidehus og baghus. Lejemålet er bundet sammen af farvesætning, belysning og bevidst brug af materialer, farver og overflader på både gipsvægge, glasvægge med birketræsprosser, gulve og inventar. Husets industrielle karakter kommer ved hjælp af disse tiltag ligeledes igen til sin ret.

Ventilationen i lokalerne har været et projekt i projektet, og fremstår både visuelt og funktionelt som ”state of the art”.
Der er blevet lagt stor vægt på indeklima, dette skulle opnås CO2 neutralt.
Der var ingen form for ventilation og begrænset varmekapacitet til rådighed i de eksisterende lokaler.

Lokalerne betjenes nu af nyudviklede reversible luft til luft varmepumper, der med blot en krafttilslutning kan både køle og opvarme.
Al anvendt strøm er produceret på grønne kilder som vindmøller, vandkraft og solceller.

Opvarmning om natten sker via 90% recirkulation. Derved ventileres alle rum begrænset men tilstrækkeligt til, at der hver morgen vil opleves et frisk og vel tempereret indeklima.

SJ har defineret behov og målsætning, mens mtre har stået for proces, disponering, projektering, indretning, farvesætning og inventar.

Parter bag projektet

Bygherre og ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma as
Arkitekt: mtre aps
Udførende: Roar Entreprise A/S

Sted

Frederiksborggade 1, 4.sal
1360 København K

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Erhverv

Areal

1-500m2