fbpx

Jernbanestation i Ryslinge

Stationsbygning omdannet til moderne familiehjem

Se mere

Jernbanestation i Ryslinge

Stationsbygning omdannet til moderne familiehjem

Læs projektets egen beskrivelse

Ejendommen var meget medtaget og mange fine detaljer er genskabt. Udhæng er genskabt, runde stik over vinduer i gamle er genopført og ejendommen har fået et nyt tag af naturskifer. Ejendommen havde fra start mange rum og nye var kommet til, hvilket ikke var forenelig med familiens ønsker om rummelighed og store opholdsrum i samspil med udearealet. Fra det store centrale opholdsrum er udført fem nye høje døre ud til de gamle perroner, hvor der nu er anlagt haverum for udeophold. Det gamle pakhus er nu omdannet til garager, og der er tilbygget et nyt orangeri. I pakhuset, over bilerne, er indlagt en ny etage for opbevaring. Ejendommens facader var meget medtaget, og bygherren valgte at lade hele bygningen vandskure og hvidmale. Byggearbejderne blev opdelt i etaper, så familien kunne bo i ejendommen under hele processen. Stationsbygningen har en central beliggenhed i byen, og banen har tidligere været byens livsnerve. Mange ældre borgere har med stor interesse fulgt renoveringsarbejdet, og der er kommet mange historier frem fra ejendommens tidligere liv. Med denne renovering er et stykke kulturhistorie sikret overlevelse i mange år frem.

Dette projekt er indstillet i samarbejde med Danske BoligArkitekter.

Brugskvalitet

Den gamle stationsbygning har fået nyt liv og danner rammen om en moderne families daglige gøremål. En oase midt i en tidligere lille stationsby.

Parter bag projektet

Bygherre: Tanja og Lars Ellerhøj
Rådgiver: Arkitektfirmaet Dahlgaards Tegnestue arkitekter m.a.a.
Haveprojekt: Landskabsarkitekt Alice Nøhr

Sted

Enghavevej 22
5856 Ryslinge

Realiseret

2016

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2