Moderniseret Mogens Lassen villa

Moderne tilbygning til typehus af Mogens Lassen

Se mere

Moderniseret Mogens Lassen villa

Moderne tilbygning til typehus af Mogens Lassen

Realiseret

2013

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

BESKRIVELSE OG BRUGSKVALITET
Den eksisterende villa, tegnet af Mogens Lassen, er bevaringsværdig og indgår i en samlet bebyggelsesplan fra 1950´erne, men de kun 77 m2 bolig var ikke tilstrækkeligt til børnefamilien. Selv om boligarealet blev mere end fordoblet er det gjort med stor respekt for den oprindelige arkitektur. Køkkenet er åbnet op og er blevet husets hjerte. Fra både spisestue og stue giver de stor foldedøre god kontakt til den dejlige terrasse, som derved også forøger husets areal i sommerhalvåret.

Den forholdsvis smalle grund var en udfordring ift. at trække dagslys ind i opholdsrummene, men det blev løst dels ved indbygning af ovenlys og ved en lille forskydning mellem tilbygningen og det eksisterende hus.

Eksempelværdi

Bebyggelsen er først for nylig blevet omfattet af en lokalplan, og der er forinden foretaget mange mere eller mindre vellykkede ombygninger og tilbygninger til husene. Det har derfor stor betydning for området, at der bliver bygget gode og velintegrerede tilbygninger til husene med stor eksempelværdi, da de med deres oprindelige grundplan langt fra opfylder kravene til moderne boliger.

Samarbejde

Både bygherre, entreprenør og rådgivere arbejdede utroligt godt sammen om at skabe det bedst mulige resultat, og selv om der undervejs opstod udfordringer, viste alle stor vilje til at løse disse bedst muligt. Selv da bygherre og arkitekt undervejs valgte at ændre nogle løsninger, var entreprenøren åben og samarbejdsvillig overfor at gøre dette. Som privat bygherre kan man godt være på gyngende grund, og derfor kan det være af afgørende betydning at man er i stand til at lytte til sine rådgivere. Bygherre har på dette projekt været meget konstruktive og gode til at lytte til deres rådgivere.

Økonomi og værdiforøgelse

Som følge af energiforbedringerne blev varmeudgiften ikke øget, selv om husets areal blev mere end fordoblet. Husets salgsværdi og salgbarheden er øget markant, både pga det øgede boligareal, men også pga de gode løsninger, som lever op til ønskerne til et moderne familieliv.

Energikrav og bæredygtighed

I forbindelse med tilbygningen blev taget udskiftet og efterisoleret. Den gamle og meget utætte udestue blev fjernet og erstattet af en velisoleret tilbygning. Alle vinduer blev skiftet til lavenergivinduer, og varmesystemet blev skiftet.

Sted

Kongestien 56
2830 Virum