fbpx

Renovering af herskabslejlighed

Kreativitet og skæve detaljer skaber sammen med snedkersnilde en helt særlig stemning

Se mere

Renovering af herskabslejlighed

Kreativitet og skæve detaljer skaber sammen med snedkersnilde en helt særlig stemning

Læs projektets egen beskrivelse

Herskabslejligheden ligger med 4 stuer en suite og udsigt til søerne i København.
Opgaven der gik ud på at renovere og modernisere lejligheden, bød på et par udfordringer som man tit falder over når gammelt skal efterleve det nyes idealer og ønsker.
Lejligheden står efter renoveringen som lys og indbydende, med optimerede rum og gennemtænkte opbevaringsløsninger, i velovervejede materialer og behagelige overflader.
Badeværelset er udført enkelt i sort og hvidt med et varmt strøg af messing for at fremhæve de smukke cementflisers mønster.

Brugskvalitet

Kontoret, der ligger som det sidste af værelserne en suite, er indrettet med en smuk snedkerbygget reol og skabsvæg for enden. Denne væg gør det let at holde orden og giver plads til at leve. Den rummer også en seng som kan klappes ned, og dermed kan rummet også benyttes til gæsteværelse. Sengens ben består af massive og rå træklodser, som kan bruges i reolen som bogstøtter, når de ikke bruges som ben til gæstesengen. Ved at rykke badeværelset og fjerne det eksisterende gangareal mellem køkken og stuer, blev der mulighed for at skabe et stort lyst køkken med forbindelse til stuerne og adgang til altanen. Køkkenet består af et grå bejdsede parket gulv som giver en flot kontrast til det lyse trækøkken. Flytningen af badeværelset gjorde desværre at røret til afløbet blev synligt i hjørnet af køkkenet. For at bibeholde køkkenet og skjule dette, fik vi en snedker til at bygge en bænk, i samme træ som køkkenet, med et opløfteligt låg hvori der var plads til opmagasinering. En bærende konstruktion som ikke kunne fjernes i køkkenet, skulle ligeledes skjules. Dette blev løst ved at tegne et vitrineskab rundt om søjlen. Vitrineskabet blev håndsnedkereret og udført således at det tilpassede sig lejlighedens oprindelige ånd. Andre små udfordringer var bl.a. en rørkasse der blev udnyttet til en bogkasse til brug for kogebøger

Udførelseskvalitet

Alle materialer er valgt med omhu, og der er kun brugt materialer af høj kvalitet. Både køkken, bænk og skabe er snedkerarbejder. Der er både i flise- og snedkerarbejde kælet for detaljerne.

Parter bag projektet

Zoom Arkitekter
bygherre: Helen Hilario Jønsson
Ingeniør: Eibye rådgivning Aps
Entreprenør: Rievers & Fjeldhøj Tømrermestrene ApS.

Sted

Østersøgade 96, 3.tv
2100 Kbh. Ø København

Realiseret

2017

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2