fbpx

Qvistgaardsvej 1

Nænsom udvidelse af Friis & Moltke bolig i Brabrand

Se mere

Qvistgaardsvej 1

Nænsom udvidelse af Friis & Moltke bolig i Brabrand

Læs projektets egen beskrivelse

RENOVERPRISEN 2023
QVISTGAARDSVEJ – Brabrand
Udfordringen :
Hvordan bygger man til et smukt bevaringsværdigt Friis & Moltke hus?
Vi er gået til opgaven med bevaring for øje. Bevaring i den forstand at man godt må ane en addition, men at den skal være underspillet og bistå husets oprindelige udtryk og idè. Huset var oprindelig tegnet med et overdækket og læ-skabende udhæng mellem garage og hus. Det overdækkede rum har vi nu inddraget til beboelsen og bagved placeret et bryggers, et viktualierum og et ekstra badeværelse. I det gamle værksted bag garagen er der blevet etableret et skønt multirum til leg og kreativitet.
Vi har i projektet arbejdet med at fastholde den materiale-pallette som huset var født med, ude såvel som inde. Nogle steder har vi tilføjet nogle moderne materialer til paletten, eksempelvis kobber, i form af en smuk hoveddør og trappeovergang mellem nyt og gammelt. Vi har bevaret underbeklædningen og rytmen på tagkonstruktionen i loftet i den nye indendørs entré og en grå norsk skifer er lagt på gulvene, inde såvel som ude. Herved skabes en fornemmelse af, at rummet har stor kontakt til det smukke ankomstrum og får ude og inde til at smelte sammen. Udvendigt har det været vigtigt for os at bevare sternmotivet som det var nemlig slankt og i sortmalet træ. Højden på sternen var en udfordring da energikravene i dag er strenge og kræver megen isolering – vi var derfor nødsaget til at anvende kostbart højisolerende materiale i taget for at holde byggehøjden nede så langt nede som muligt.
Ankomstrummet der opstår mellem husene har vi strammet op med en enkel og stram belægning i in situ beton med bede på begge sider der leder de besøgende sikkert op til husets nye hovedindgang. Ankomstrummet er smagfuldt oplyst om aftenen og tager pænt imod.

Processen :
Huset trængte til en opdatering i forhold til bygherres familie situation og de krav der stilles til en moderne energivenlig og funktionel bolig. Heldigvis har bygherre været ambitiøse omkring projektet og haft et brændende ønske om at bevare deres gamle Friis & Moltke hus´ arkitektur hvilket vi sætter stor pris på.

KAARK ApS

Eksempelværdi

Projektet viser hvordan man nænsomt kan renovere og restaurere et bevaringsværdigt Friis & Moltke byggeri.

Parter bag projektet

Bygherre - Ian Zerny
Arkitekt - KAARK ApS
Ingeniør - CCGREEN

Sted

Qvistgaardsvej 1
8220 Brabrand

Fotos: STUDIONORTH

Realiseret

2022

Indstillingsår

2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2