Psykiatrisk Center Glostrup

Lys, lyd og kunst gennemstrømmer psykiatrisk center

Se mere

Psykiatrisk Center Glostrup

Lys, lyd og kunst gennemstrømmer psykiatrisk center

Realiseret

2018

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2

Beskrivelse

Det psykiatriske center gennemgik en fem år lang omfattende renovering og tilbygning af nye arealer. De nedslidte rammer, der oprindeligt blev bygget til at huse plejehjemsbeboere, er blevet løftet til helt nye højder. Det gælder blandt andet sengeafsnit, personalerum, udearealer og ikke mindst den 300 meter lange gang, der har ændret sig fra institutionel og uinspirerende til et trygt rum, som byder velkommen og afstigmatiserer.

Dette er blandt andet opnået ved at skifte de tidligere nedhængte lofter ud med moderne og enkle lofter kaldet Rockfon Blanka. Det har gjort en stor forskel for både lys og lyd. Dagslyset bliver reflekteret i de nye lofter samtidig med, at akustikken er væsentligt forbedret.

Brugskvalitet og bidrag til omgivelserne

De lyse akustiske lofter har gjort en stor forskel for både lys og lyd. Dagslyset bliver reflekteret i de nye lofter samtidig med, at akustikken er væsentligt forbedret. Det er vigtigt, at gangen opleves som et trygt rum med en rar atmosfære, hvor akustikken er god. Et uinspirerende og trist rum med larm er det sidste, man har brug for, når man besøger psykiatrisk afdeling, og efter renoveringen absorberes lydene, hvilket er særligt praktisk med alle de mennesker, der går ind og ud hver eneste dag.

Eksempelværdi

Psykiatrisk Center Glostrup er et godt eksempel på, hvordan en renovering kan være med til at af-institutionalisere og gøre miljøet inkluderende og rart for patienter, besøgende og medarbejdere.

Yderligere information om projektet

https://www.rockfon.dk/om-os/nyheder/2018/lys-lyd-og-kunst-gennemstroemmer-psykiatrisk-center/

Sted

Brøndbyøstervej 160
2605 Brøndby