fbpx

Politiskolen i Vejle / Uddannelsescenter Vest

Transparent og kontrastfyldt undervisningsmiljø

Se mere

Politiskolen i Vejle / Uddannelsescenter Vest

Transparent og kontrastfyldt undervisningsmiljø

Læs projektets egen beskrivelse

Uddannelsescenter Vest danner en moderne ramme for uddannelse af politifolk i Vestdanmark. Projektet er en gennemgribende renovering af to eksisterende bygninger på 11.900 m2 og en ny bygning på 9.800 m2.

Det samlede projekt indeholder undervisning og administration, praktisk og fysisk undervisning (idrætshal, selvforsvar, skydebane mm.) og overnatningsfaciliteter. Hertil udendørs belagte arealer til manøvrearealer og parkering samt grønne udearealer med øvelsesterræn og løbebane.

Den ny politiskole er således realiseret med udgangspunkt i eksisterende bygninger, der med nye bygningsafsnit samlet set tegner en klar og transparent organisering, der tilgodeser specialiserede krav til de funktionelle sammenhænge.

Blik for brugerne

De eksisterende bygninger er omdannet på deres egne præmisser med både grundstruktur og facadeudtryk i behold. Alle installationer er opgraderet ift. energioptimering.

Inspirerende ressourcetiltag

Politiskolen sætter en ny standard for undervisning med en stærk teoretisk og praktisk integration. Politistuderende Daniel Vinsløv Nielsen: 'Det er en sindssygt lækker skole. Det er nogle helt nye og virkelig fede faciliteter. Det hele er samlet under ét tag, og det gør, at man både kan øve færdselsuheld og lave nogle situationsspil, der gør det hele mere virkeligt'. Trods bygningens karakter er kun en begrænset del sikret. Det betyder, at de grønne områder og træningsfaciliteter er offentligt tilgængelige.

Eksempelværdi

Projektets funktionelle spændvidde har skullet løses i en kombination af ombygning og nybyggeri i et sammenhængende og kontrastfyldt undervisningsmiljø af både inde- og uderum. Det er lykkedes at udnytte de eksisterende bygninger optimalt, og samtidig skabe nye rammer om skolens centrale undervisningsrum. Det er afgørende, hvordan nyt og eksisterende tænkes sammen.

Solidt samarbejde

Udviklingen af den ny politiskole bærer præg af et solidt samarbejde alle parter imellem. Et omfattende og teknisk komplekst byggeri kræver en stærk grad af vilje og nysgerrighed. Særligt Rigspolitiet som bruger har flyttet projektet til et højt niveau. Deres evne til at være formidlende, åbne for idéer og dygtige til at melde til og fra har været afgørende. Vicedirektør i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Lyndrup: 'Vi er meget tilfredse med at modtage et byggeri, der leverer på overholdelse af tid, budget og ikke mindst på høj kvalitet. Vi har oplevet et stort engagement og en faglig nysgerrighed, der har bidraget til at optimere løsninger på projektet. Det er et projekt med høj kompleksitet, som vores samarbejdspartnere har haft god forståelse for, selvom mange funktioner er "første gang". Når samarbejdet er præget af tillid og transparens, så kan det lykkes.'

Levende bygningskultur

Den ny politiskole er et eksempel på, hvordan det eksisterende bruges klogest og bedst både ift. bygningens program og dets fysiske udtryk. En omfattende analyse og research indenfor lignende uddannelsesmiljøer har skabt det rette grundlag for beslutninger uden at sprænge den økonomiske ramme. Bygherre og bruger har fået, alt hvad de havde sat sig som ambition - og mere til.

Parter bag projektet

Bygherre / Bygningsstyrelsen i tæt samarbejde med Rigspolitiet
Arkitekt / ERIK arkitekter
Ingeniør / Norconsult
Entreprenør / Hoffmann A/S

Yderligere information om projektet

https://erik.dk/

Sted

Soldalen 8
7100 Vejle

Realiseret

2020

Indstillingsår

2021, 2023

Anvendelse

Institution

Areal

Over 20.000m2