Original 60’er Villa til stor familie
Fra manglende arkitektur til moderne arkitektur
Original 60’er Villa til stor familie
Fra manglende arkitektur til moderne arkitektur
Læs projektets egen beskrivelse
Det store hus, med sine i alt 340 kvadratmeter, fra 1969, havde med en fantastisk beliggenhed, og gode kvadratmeter, et godt potentiale. Dog slet ingen ‘arkitektur’, eller særlige kvaliteter som skulle fremhæves. Den gode arkitektur skulle derimod skabes på ny. Ved at ændre tagkonstruktionen til fladt tag, og tilføje et markant udhæng, og samtidig hæve loftshøjden, blev der skab mulighed for gode ovenlys og en stor overdækket terrasse. Ved at få vinduerne helt op mod det nye loft, blev der kig til himlen, selv på afstand af vinduerne. Et vigtigt tiltag, selv om huset og lyset orienteres horisontalt. Det betyder alt at få lidt af himlen med, i billedet og skoven på den anden side af søen, direkte mod syd.
De gamle Synopal-sten i facaden, stod ikke til at redde. Der kom for mange sår, af de markante ændringer i facaden, så de kløvede sted, blev slebet groft, og pudset råt, så facaden for liv og masser af spil, når solen rammer huset ind fra siden.
Blik for brugerne
Huset skulle som minimum rumme 4 børneværelser, plus en forældreafdeling. Det krævede en omlægning af en kunstigt forhøjet terrasse mod syd, at få gode velbelyste værelser i underetagen. Projektet har været med til at understrege en gammel servitut fra 1969, hvis formål er at skabe bedst mulig udsigt, til alle i området. Med det nye flade tag, har især to genboer, fået udsigten forbedret betragteligt.
Inspirerende ressourcetiltag
Her har jeg inden kommentarer
Eksempelværdi
Selv om huset ikke havde en mærkbar arkitektur eller identitet før ombygningen, kan det tilføjes at prisen for en ny villa i to etager, med de samme etagemeter, havde kostet væsentligt mere at tilvejebringe. I forhold til driftsøkonomien, er udgiften - og dermed C02 udledningen til opvarmning - reduceret med næsten 65%.
Solidt samarbejde
eller her...
Faglig kvalitet
I forhold til genbrug kan bl.a. nævnes, genbrug af de gamle Piranapine lofter, som har fået nyt liv en familien sauna.
Levende bygningskultur
Heller ingen her
Parter bag projektet
Bygherre: Margaretha og Mads Mikkelsen
Arkitekt: Præg Studio
Ingeniør: Gleerup-rci.dk v. Søren Gleerup
Yderligere information om projektet
Sted
Fyrrebakken 5
8600 Silkeborg