fbpx

Herlufsholm

Optimering af studiemiljø

Se mere

Herlufsholm

Optimering af studiemiljø

Læs projektets egen beskrivelse

For at styrke lærings- og studiemiljøet påbegyndte Herlufsholm Skole i 2014 et større renovering/ombygning af en eksisterende idrætshal – Helenhallen. Behovet for flere klasselokaler og et samlingspunkt havde længe stået højt på ønskelisten.
Hallen som er pyramideformet og med stor rum højde blev ikke udnyttet optimalt og derfor blev der sammen med et lokalt arkitektfirma udarbejdet et forslag som betød fem nye klasselokaler indskudt under det meget høje loft, flere grupperum, studie rum, kontorer samt flere toiletter i stueplan.

Samtidig blev scenen bevaret og opdateret med fast placering af kontrolrum (integreret i et af de nye klasseværelser) for forsat at kunne afvikle teaterforestillinger/anden optræden for en større forsamling.
Opgaven blev løst med opbygning af to centrale runde trappetårne i den eksisterende hal gående fra kælder til 2. sal der udover trappefunktionen også udgøre det bærende element af de nye indskudte etager samt forsyningsvej for ventilation og strøm.
Renoveringen har betydet at hallen i dag fremstår som et centralt vidensmarked – et agora som en form for bytorv/fælles møderum for elever, hvor studielivet hver dag samles og intensiveres omkring undervisningslokaler, studieområder, cafe og læringscentre som en stor fælles platform for eleverne.

Brugskvalitet

Da skolen i 2005 byggede en helt ny idrætshal overgik Helenhallen til kun at blive brugt som samlingspunkt for fritidsaktiviteter. Ved at renovere og ombygge Helenhallen er den nu blevet skolens og elevernes samlingssted.

Eksempelværdi

Herlufsholm har renoveret en central og allerede eksisterende bygning. Ved at udnytte rummet til fulde har skolen dermed fået optimeret bygningens brug.

Parter bag projektet

Arkitekt: CASA Arkitekter A/S
Rådgiver: Lyngkilde A/S
Entreprenør: Brdr. Pedersen A/S

Sted

Herlufsholm Allé 170
4700 Næstved

Realiseret

2014

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2