fbpx

NYT LIV I FRIIS & MOLTKE VILLA

NÆNSOM RENOVERING & TILBYGNING TIL FRIIS & MOLTKE VILLA

Se mere

NYT LIV I FRIIS & MOLTKE VILLA

NÆNSOM RENOVERING & TILBYGNING TIL FRIIS & MOLTKE VILLA

Læs projektets egen beskrivelse

BAKS arkitekter har stået for den grundige renovering og tilbygning til et Friis & Moltke hus i original stand fra 1959, da en familie på fire manglede plads og rum til et moderne familieliv. Valget faldt på netop at renovere og opdatere det gamle arkitekttegnede hus, da her var en velbevaret arkitektonisk arv fra det forrige århundrede, som man med fordel kunne bygge videre på. Da tonen i huset var slået an af forrige generationers prominente arkitekter, var opgaven at gå i dialog med de kvaliteter, der var i huset og opdatere dem, så de passede til nutidens ånd.

Med respekt for det oprindelige hus og dets tidstypiske kvaliteter, har man moderniseret huset og omstruktureret rumdisponeringen, så det også kan benyttes i en ny tidsånd, uden at det har mistet sin charme. Derfor er der også mange oprindelige detaljer, der er blevet bevaret og videreført i tilbygningen til huset. Dette har man også anerkendt ved Danske Boligarkitekter, som har præmieret ombygningen med Idéprisen 2015.

Det oprindelige hus på 125 kvadratmeter blev udvidet med yderligere 47 kvadratmeters fleksible rum og store disponible soveværelser, i naturlig forlængelse af husets ene længe. Samtidig er den klassiske 60’er ruminddeling i huset blødt op, så det nu blandt andet huser et stort sammenhængende køkken/alrum samt stue, der udgør husets kerne. Det snedkererede køkken i egetræ tilføjer huset varme og harmonerer med familiens øvrige samling af møbelklassikere. Ved at skifte fra radiatorer til gulvvarme, har man muliggjort større vinduespartier der rager fra gulv til loft, som sørger for en større mængde dagslys i hjemmet. Den nye tilbygning, der har fået sorte træfacader, er en næsten sømløs forlængelse af det oprindelige hus, der er opført i gule mursten, som man har valgt at bevare.

Brugskvalitet

Huset har fået nogle store disponible rum og vinduer fra gulv til loft, der vender ud mod den langstrakte have, som sikrer et øget lysindfald og bedre indeklima i den klassiske moderne villa. Tilbygningen har tilvejebragt lyse, rummelige værelser samt større opbevaringsmuligheder. I forbindelse med renoveringen er der anvendt energirigtige vinduer, og tilbygningen er opført iflg. nutidige energikrav.

Eksempelværdi

Renovationen er et godt eksempel på hvordan den arkitektoniske arv fra 50’erne og 60’ernes klassiske villaer kan videreføres i et nutidigt format, og dermed forlænge sin levetid. Den opdaterede rumdisponering tilgodeser den ændring i levestandard som vi i samfundet har gennemgået over de sidste 60 år. Den gennemtænkte tilbygning og facaderenovering sikrer, at huset får et helstøbt udtryk og at nyt og gammelt smelter harmonisk sammen.

Parter bag projektet

Jens Christian Moesgaard Madsen & Theresa Tofte Madsen , Baks Arkitekter, Marius Bar

Yderligere information om projektet

https://www.danskeboligarkitekter.dk/om-os/ideprisen-2015/

Sted

Goldschmidtsvænget 21
5230 Odense

Realiseret

2013

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2